Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Miten kausityöntekijä tulee vakuuttaa? Fanni vastaa

Miten kausityöntekijä tulee vakuuttaa? Fanni vastaa

11.6.2019

”Hyvä Fanni Olen palkkaamassa yritykseeni ensimmäistä kertaa kausityöntekijän. Päätös ei ole ollut helppo, koska minua mietityttää työntekijän palkkaamiseen liittyvät kulut. Millaisia vakuutuksia kausityöntekijälle tulee ottaa ja pitääkö minun järjestää työterveydenhoito?” Nm. Yrittäjä-Ylva

Hyvä Ylva

Mukava kuulla, että olet päättänyt palkata kausityöntekijän helpottamaan sesongin kiireitä. Sesonkityöntekijöiden avulla yritys voi saada täyden hyödyn irti sesongin kasvavasta kysynnästä. Työntekijälle taas sesonkityö on mahdollisuus päästä kiinni työelämään ja tutustua erilaisiin aloihin. Hyöty on siis molemminpuolinen. Uuden työntekijän palkkaaminen vie aina resursseja, myös ajallisia. Olethan muistanut varata tarpeeksi aikaa perehdyttämiseen? Kunnollinen perehdyttäminen auttaa sesonkityöntekijää pääsemään työhön kiinni ripeästi ja se helpottaa sinun arkeasi.

Yrittäjän tulee vakuuttaa kausityöntekijät työntekijän tapaturmavakuutuksella. Tapaturmavakuutus tuo työntekijälle turvaa työtapaturmien ja ammattitautien varalta. Vakuutuksen hintaan vaikuttaa niin ammattiluokka kuin palkka. Fenniassa työturvallisuuden parantaminen huomioidaan edullisempina vakuutusmaksuina, joten suosittelen panostamaan myös työturvallisuuteen!

Lue lisää vakuutuksesta.

Tapaturmavakuutuksen lisäksi kausityöntekijä tulee lain mukaan vakuuttaa Työntekijän eläkevakuutuksella (Tyel). On hyvä huomioida, että Tyelin on oltava voimassa heti, kun työntekijä aloittaa työt. Tyel on noin 25 prosenttia työntekijän palkasta.

Kysyit vakuutusten lisäksi myös työterveydenhoidosta. Lain mukaan työnantajan tulee järjestää vähintään ehkäisevä työterveydenhoito myös kausityöntekijälle.

Menestyksekästä kesää toivottaen,

Fanni

Tapaturmavakuutus Työntekijöiden vakuutukset Työturvallisuus Yrityksen vakuutukset Artikkeli Yritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Henkilöasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja