Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Miten kausityöntekijä tulee vakuuttaa? Fanni vastaa
Fanni Fenniasta vastaa.

Miten kausityöntekijä tulee vakuuttaa? Fanni vastaa

11.6.2019

”Hyvä Fanni Olen palkkaamassa yritykseeni ensimmäistä kertaa kausityöntekijän. Päätös ei ole ollut helppo, koska minua mietityttää työntekijän palkkaamiseen liittyvät kulut. Millaisia vakuutuksia kausityöntekijälle tulee ottaa ja pitääkö minun järjestää työterveydenhoito?” Nm. Yrittäjä-Ylva


Hyvä Ylva

Mukava kuulla, että olet päättänyt palkata kausityöntekijän helpottamaan sesongin kiireitä. Sesonkityöntekijöiden avulla yritys voi saada täyden hyödyn irti sesongin kasvavasta kysynnästä. Työntekijälle taas sesonkityö on mahdollisuus päästä kiinni työelämään ja tutustua erilaisiin aloihin. Hyöty on siis molemminpuolinen. Uuden työntekijän palkkaaminen vie aina resursseja, myös ajallisia. Olethan muistanut varata tarpeeksi aikaa perehdyttämiseen? Kunnollinen perehdyttäminen auttaa sesonkityöntekijää pääsemään työhön kiinni ripeästi ja se helpottaa sinun arkeasi.

Yrittäjän tulee vakuuttaa kausityöntekijät työntekijän tapaturmavakuutuksella. Tapaturmavakuutus tuo työntekijälle turvaa työtapaturmien ja ammattitautien varalta. Vakuutuksen hintaan vaikuttaa niin ammattiluokka kuin palkka. Fenniassa työturvallisuuden parantaminen huomioidaan edullisempina vakuutusmaksuina, joten suosittelen panostamaan myös työturvallisuuteen! Lue lisää vakuutuksesta.

Tapaturmavakuutuksen lisäksi kausityöntekijä tulee lain mukaan vakuuttaa Työntekijän eläkevakuutuksella (Tyel). On hyvä huomioida, että Tyelin on oltava voimassa heti, kun työntekijä aloittaa työt. Tyel on noin 25 prosenttia työntekijän palkasta.

Kysyit vakuutusten lisäksi myös työterveydenhoidosta. Lain mukaan työnantajan tulee järjestää vähintään ehkäisevä työterveydenhoito myös kausityöntekijälle.


Menestyksekästä kesää toivottaen,

Fanni

Lue lisää

TapaturmavakuutusTyöntekijöiden vakuutuksetTyöturvallisuusYrityksen vakuutuksetArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet