Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Matkustajavakuutus ja Israelin sotatila

Matkustajavakuutus ja Israelin sotatila

9.10.2023

Viimeaikaisten laajamittaisten raketti-iskujen vuoksi Suomen ulkoministeriö kehottaa toistaiseksi välttämään matkustamista Israeliin. Tilanne Israelissa on arvaamaton ja voi muuttua nopeasti vaaralliseksi. Israeliin on julistettu koko maan kattava sotatila. Löydät tarkat ohjeet Ulkoministeriön matkustustiedotteesta .

Tee matkustusilmoitus , jos olet Israelissa ja et ole vielä tehnyt sitä. Matkustajia ja alueella asuvia suositellaan seuraamaan turvallisuustilannetta ja noudattamaan viranomaisten ohjeita.

Ulkoministeriön päivystys palvelee 24/7.

Fennian matkustajavakuutus

Fennian myöntämät matka- ja matkustajavakuutukset ovat voimassa Israelissa, jos vakuutuksen voimassaoloalue kattaa kyseisen maan. Jos vakuutettu ei pääse ylivoimaisen, pakottavan, matkan aikana ilmenneen esteen vuoksi palaamaan matkalta aiottuna ajankohtana, on vakuutus voimassa siihen saakka, kun paluu voidaan kohtuudella järjestää. Vakuutuksesta ei kuitenkaan korvata tästä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja, kuten esimerkiksi hotelli- tai lentokuluja.

Matkustajavakuutus korvaa matkan peruuntumisen tai keskeytymisen aiheuttamat kustannukset, mikäli ne ovat aiheutuneet vakuutetun tai ehdoissa mainitun henkilön äkillisestä sairastumisesta, tapaturmasta tai kuolemasta tai vakuutetun Suomessa olevaan omaisuuteen kohdistuneesta merkittävästä taloudellisesta esinevahingosta.

Israelin sotatilasta aiheutuva matkan peruuntuminen, keskeytyminen, myöhästyminen tai odottaminen ei ole matkustajavakuutuksesta korvattava. Korvausasiassa suosittelemme asiakasta ottamaan yhteyttä matkanjärjestäjään tai kuljetusyhtiöön.

Matkustajavakuutuksesta ei korvata vakuutustapahtumaa, joka on aiheutunut sodasta tai aseellisesta selkkauksesta. Tätä rajoitusta ei sovelleta Israelin sotaan liittyen 14 päivän aikana aseellisten toimien alkamisesta (7.10.2023), mikäli vakuutettu on aloittanut matkansa jo ennen niitä eikä ole itse osallistunut sotaan.

Matkustajavakuutus korvaa kuitenkin vakuutusehtojen mukaisesti matkalla aiheutuneen sairastumisen tai tapaturman silloin kun se on aiheutunut muusta kuin sodasta tai aseellisesta selkkauksesta.

Evakuointiturva

Tilanne 9.10.2023: Israelin sotatilan johdosta aiheutuva matkan keskeyttäminen ei ole matkustajavakuutuksesta korvattava, sillä Suomen ulkoministeriö ei ole suosittanut alueelta poistumista.

Sotatilan johdosta matkan keskeytyminen evakuointiturvasta on korvattava silloin, kun Suomen ulkoministeriö suosittaa alueelta poistumista äkillisesti alkaneen aseellisen selkkauksen vuoksi. Korvausta ei makseta, jos matka on suuntautunut alueelle, jolle Suomen ulkoministeriö ei ole suositellut matkustamista ennen matkan alkua.

Evakuointikuluina korvataan ylimääräiset matka- ja majoituskulut, jotka aiheutuvat kuljetuksesta lähimpään turvalliseen paikkaan tai Suomeen, jos Suomeen paluu katsotaan välttämättömäksi tai tarpeelliseksi. Korvauksia maksetaan enintään 2 000 euroa vakuutettua kohti. Kulujen tulee olla vakuutusyhtiön etukäteen hyväksymiä. Evakuointitarpeessa ole yhteydessä Fennian Reissuapuun numerossa +358 10 503 5503 (24 h/vrk).

Kysymyksiä ja vastauksia

Olen matkalla Israelissa ja haluan palata mahdollisimman pian takaisin Suomeen. Mihin olen yhteydessä?

Ole ensisijaisesti yhteydessä matkanjärjestäjään, lentoyhtiöön tai Ulkoministeriöön. Jos sinulla on Fennian matkavakuutus, ole yhteydessä Fennian Reissuapuun numerossa +358 10 503 5503 (24 h/vrk).

Ulkoministeriö ei suosita matkustamista Israeliin, jonne matkani on määrä alkaa vain päivien kuluttua. Korvaako matkavakuutus, jos peruutan matkani?

Ulkoministeriön suositusten seuraaminen on hyvä keino huomioida muuttuvia matkustustilanteita. Vakuutus ei korvaa matkan peruuntumista matkakohteen sotatilan takia. Matkan peruuttamistilanteissa suosittelemme olemaan yhteydessä matkan järjestäjään tai lentoyhtiöön.

Olen hankkinut matkan Israeliin. Korvaako vakuutus matkan peruuntumisen, jos en halua lähteä matkalle?

Korvattavat matkan peruuntumisen syyt on lueteltu matkavakuutusehdoissa. Matkustajavakuutus ei korvaa matkan peruuntumista siitä syystä, että et halua lähteä matkalle. Suosittelemme yhteydenottoa matkanjärjestäjään tai lentoyhtiöön.

Loukkaannuin matkalla Israelissa enkä päässyt paluulennolleni, korvaako vakuutus ylimääräiset lääkärikäynnit, majoituskulut yms.?

Matkalla sattuneen tapaturman hoitokulut korvataan matkatapaturmana. Jos tapaturma aiheuttaa paluulennon menetyksen, matkustajavakuutuksesta korvataan kohtuulliset ylimääräiset matka- ja majoituskulut.

Olen matkalla ulkomailla ja paluulento on lentotilarajoitusten takia peruttu. Mitä vakuutus korvaa?

Vakuutus ei korvaa ylimääräisiä matka- ja majoituskuluja ilmatilarajoitusten takia. Jos vakuutettu ei pääse ylivoimaisen, pakottavan, matkan aikana ilmenneen esteen, kuten ilmatilarajoitusten vuoksi palaamaan matkalta aiottuna ajankohtana, on vakuutus voimassa siihen saakka, kun paluu voidaan kohtuudella järjestää. Lennon peruuntumistilanteessa suosittelemme olemaan yhteydessä matkan järjestäjään tai lentoyhtiöön.

MatkavakuutusUutinenFennia
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet