Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Jonna Auvinen: Hallitse riskisi niin voit keskittyä liiketoimintaan
Kahvila-ravintola Noki, yrittäjä Jonna Auvinen.

Jonna Auvinen ryhtyi yrittäjäksi ja lähettää viestin muille: Hallitse riskisi niin voit keskittyä liiketoimintaan

4.1.2024

Jonna Auvisen viime kuukaudet ovat olleet täynnä tunteiden vuoristorataa. Uuden yrittäjän tunneskaala on vaihdellut pelon ja innostuksen välillä. Hän on kuitenkin pystynyt keskittämään ajatuksensa oman liiketoimintansa mahdollisuuksiin, sillä laajan vakuutuspaketin ansiosta muut riskit ovat riittävässä määrin hallinnassa.

Kahvila-ravintola Nokin perustaneelle Auviselle oli alusta asti selvää, että vakuutuspaketin pitää olla riittävän kattava. Varautumisen taustalla on muisto nuoruudesta, jolloin hän oli lähellä kuolla tulipalossa.

– Vakuutuksia kannattaa miettiä tarkasti. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Saatan liukastua tiellä ja joudun olemaan pois töistä, kahvila-ravintolan yläkerrassa voi ilmetä vesivahinko ja koko paikka joudutaan tilapäisesti sulkemaan, tai jotain muuta sattuu, yrittäjä luettelee.

Fennia valikoitui vakuutuskumppaniksi ystävän suosituksesta. Auvinen ja Fennian asiakaspäällikkö Eija Sihvonen keskittyivät riskikartoituksessa neljään asiaan: yrittäjän toimeentulon varmistamiseen, yrittäjän ja yrityksen huolenpitoon, yritystoiminnan omaisuuden ja toiminnan riskeihin sekä työntekijän vakuuttamiseen.

Lähdimme yrittäjästä liikkeelle, sillä hän on yrityksen tärkein henkilö. Jos hänelle käy jotain, niin mitä se tarkoittaa. Kuinka paljon rahaa täytyy tulla tilille kuukaudessa, mitä perhe tarvitsee ja mitkä ovat yrityksen kulut. Vakuutuspaketista tuli kattava sisältäen tapaturma-, sairauskulu- ja henkivakuutuksen, Sihvonen kertoo.

– Lisäksi ainoalle työntekijälle eli kokille valittiin lakisääteiset vakuutukset. Liiketoiminta on puolestaan vakuutettu vastuu-, keskeytys- ja omaisuusvakuutuksin, hän jatkaa.

Alkutaival on täynnä tunteita

Suomessa perustetaan vuosittain noin 40 000 uutta yritystä. Kun yrittäjän ei tarvitse miettiä taloudellista turvaa, hän voi keskittyä rauhassa liiketoimintaansa.

Uudet yritykset grafiikka

Auvisella ei ole aiempaa yrittäjäkokemusta, mutta hän on ollut eri lounasravintoloissa töissä. Lopullisen sysäyksen yrittäjäksi ryhtymiselle oli se, kun kirjanpitäjä näytti vihreää valoa liiketoimintasuunnitelmalle ja entuudestaan tuttu kokki lupasi tulla Nokiin töihin.

– Haluan tehdä paljon töitä ja pidän haasteista, joten päätin kokeilla kahvila-ravintolan pyörittämistä itse. Remontoin tilaa kaksi viikkoa tiukalla aikataululla. Onneksi tila oli täysin kalustettu ja remontoitu, joten en ole joutunut tekemään tänne isoja investointeja, Auvinen kertoo.

Uudenmaan laitamilla Karkkilassa sijaitseva Noki avasi ovensa vähän yli kuukausi sitten. Kahvila-ravintolassa on 40 asiakaspaikkaa.

Yrittäjän pelot liittyivät siihen, löytävätkö asiakkaat uuden paikan. Kaksi ensimmäistä päivää oli hiljaista, sillä Nokin mainos paikallislehdessä ei ollut vielä ilmestynyt. Perinteinen lehti on yhä kilpailukykyinen mainosalusta kunnassa, jossa asuu paljon iäkkäitä ihmisiä.

– Nyt on aika helpottunut ja innostunut olo. Osa asiakkaistamme kävi joululounaalla kaksi kertaa, kun he pitivät ruuasta. Meillä on aika simppelit listat ja tila, jossa asiakkaat viihtyvät. Kaikki käyttämämme tuotteet ovat tuoreita. Ja kokki on aivan loistava. Hävikkiä ei pääse juurikaan syntymään, Auvinen sanoo.

Hän ei ole asettanut yritykselle isoja kasvutavoitteita. Tärkeintä on vakiinnuttaa Nokin asema laadukkaana kahvila-ravintolana ja tarjota toimeentulo hänelle itselleen, mutta myös kokille.

Fennian Sihvonen ja Auvinen aikovat olla jatkossa yhteydessä keskimäärin kerran vuodessa. Pienempien yritysten vakuutusturva pysyy ajan tasalla, kun tunnusluvut, kuten liikevaihto ja henkilöstön lukumäärä, löytyvät päivitettyinä vakuutustiedoista.

– Yrittäjä pystyy kertomaan liiketoimintansa kehittymisestä enemmän puolen vuoden tai vuoden kuluttua. Sitten voimme tehdä vielä tarvittaessa vakuutusten ”tilkitsemisiä”, jos sellaista tarvetta on, Sihvonen kertoo.

Lue lisää

YrittäjyysYrityksen vakuutuksetYrittäjän vakuutuksetArtikkeliYritys
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet