Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • HelsinkiMissio 140 vuotta
Seniorit puistossa.

HelsinkiMissio 140 vuotta – työ yksinäisyyttä vastaan jatkuu

12.6.2023

HelsinkiMission avun äärelle päästiin viime vuonna lähes 100 000 kohtaamisessa yksinäisyyden vähentämiseksi. 140 vuotta täyttävä järjestö toimii noin sadan ammattilaisen sekä lähes tuhannen vapaaehtoisen voimin. Fennia ja HelsinkiMissio ovat tehneet yhteistyötä jo 19 vuoden ajan.

HelsinkiMission vapaaehtoiset ja ammattilaiset tukevat ja auttavat vuosittain kymmeniätuhansia ikäihmisiä, nuoria, aikuisia, lapsiperheitä ja erityisryhmiä. Fennia oli mahdollistamassa HelsinkiMission työtä myös vuonna 2022.

“Olemme tukeneet HelsinkiMission toimintaa jo vuodesta 2004 lähtien. Yksinäisyyttä vähentävän järjestön kumppanuus on meille luonnollista, onhan yksi arvoistamme Yhdessä", Fennian viestintäjohtaja Anne Perälä avaa yhteistyön taustaa.

Lähes 100 000 kohtaamista

Vuoden 2022 aikana HelsinkiMission avun äärelle päästiin yli 99 000 kohtaamisessa yksinäisyyden vähentämiseksi. Kohtaamisista kolme neljäsosaa toteutui yhteisöllisissä tapahtumissa ja loput yksilöllisissä asiakastapaamisissa. Palvelut ovat valtakunnallisia.

Nuorten kriisipisteellä kohdattiin nuoria lähes 25 000. Kriisipisteen toiminta koostuu keskusteluavusta, vapaaehtoistoiminnasta sekä yhteisötoiminnasta. Nuorten kriisipisteen hyvinvointitulokset ovat erittäin positiivisia: HelsinkiMission nuorten palveluissa 94 prosenttia kyselyyn vastanneista koki tulleensa kuulluksi ja kohdatuksi.

Kohtaamisten määrässä mitattuna vuonna 2022 HelsinkiMission suurin asiakasryhmä oli seniorit. Senioreita kohdattiin lähes 35 000 kertaa. Jopa 71 prosenttia keskusteluapua hyödyntäneistä senioreista ilmoitti hyvinvointinsa lisääntyneen keskusteluavun aikana.

”Yritysten sosiaalinen vastuu ja taloudellinen tuki ovat työllemme äärimmäisen tärkeitä ja mahdollistavat työmme jatkumisen, myös tulevaisuudessa. Kiitämme suurella sydämellä Fenniaa monivuotisesta ja vaikuttavasta kumppanuudesta yksinäisyyden vähentämiseksi,” toteaa HelsinkiMission viestintä- ja varainhankintajohtaja Hanna Koskenkangas.

Vapaaehtoiset toiminnan sydämenä

HelsinkiMission tehtävänä on vähentää yksinäisyyttä ja lisätä hyvinvointia lapsiperheiden, nuorten, senioreiden ja erityisryhmien parissa. Järjestön vapaaehtoistoiminnassa on mukana lähes tuhat vapaaehtoista. Suuri osa vapaaehtoistehtävistä, yli 40 prosenttia, on tukihenkilötoimintaa. Tukihenkilön kanssa voi esimerkiksi keskustella mieltä askarruttavista asioista. Muita vapaaehtoistoiminnan muotoja ovat esimerkiksi keikkatoiminta, perhekaverit sekä digituki.

Vapaaehtoistoiminta tuottaa hyvinvointia ja iloa sekä sitä tekevälle että sen vastaanottajalle. Vapaaehtoiset kokevat saavansa toiminnasta myös merkityksellisyyden tunteita. Vapaaehtoistoiminnan kyselyssä jopa 78 prosenttia vapaaehtoisista arvioi hyvinvointinsa parantuneen vapaaehtoistoiminnan aikana.

"Vaikka yksinäisyys on todella yleistä, siitä voi olla vaikeaa puhua. Yksittäinenkin kohtaaminen voi olla korvaamattoman tärkeä yksinäisyyttä kokevalle ja antaa paljon myös vapaaehtoiselle", Perälä sanoo.

”Tuoreen selvityksen mukaan vapaaehtoistyön arvo on Suomessa lähes 3,2 miljardia euroa vuodessa. Vapaaehtoistyö, jos mikä on paras mahdollinen sijoitus tulevaisuuteen ja ihmisten hyvinvointiin”, sanoo Koskenkangas.

Selvitys:
Jukka Hoffrén (2023): Vapaaehtoistyön arvo Suomessa vuonna 2023 (pdf)

Lue lisää

  • Sosiaalinen vastuu – yhteistyötä yhdenvertaisuuden toteuttamiseksi
VastuullisuusKumppanitArtikkeliFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet