Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Fennialla vahva tulos alkuvuonna

Fennialla vahva tulos alkuvuonna

22.8.2019

Fennian, Henki-Fennian ja Fennia Varainhoidon osavuosiraportti 30.6.2019

Vahinkovakuutus

– Fennian vahinkovakuutuksen maksutulo kasvoi, sijoitustoiminnan tuotot olivat erinomaisella tasolla ja Folksam-integraatio eteni suunnitellusti. Erityisen ilahtuneita olemme sekä yritys- että henkilöasiakkaiden määrän kasvusta, kovasta kilpailusta huolimatta, toteaa konsernijohtaja Antti Kuljukka.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian ensivakuutuksen maksutulo alkuvuodelta oli 296 miljoonaa euroa (267 milj. euroa). Yhtiön yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua oli 107,7 prosenttia (104,4 %). Vahinkosuhde oli 79,4 prosenttia (67,4 %) ja liikekulusuhde oli 28,3 prosenttia (27,7 %). Vakavaraisuussuhde (SCR) oli 277,4 % (270,6 %).

Yhtiön sijoitustoiminnan nettotuotto oli 7,1 prosenttia (0,7 %). Sijoitusten arvo oli kesäkuun lopussa 2 013 miljoonaa euroa (1 756 milj. euroa). Sijoitustuottoihin vaikutti osaltaan katsauskauden aikana toteutettu sijoitusportfolion muokkaus vastaamaan uutta tasehallintamallia.

Yhtiön liikevoitto oli 91,3 miljoonaa euroa. Vertailuajankohdan liiketappio oli 5,8 miljoonaa euroa.

– Folksam-yritysoston jälkeinen fuusio sekä kahden organisaation toimintojen yhtenäistäminen lisäsivät kertaluonteisesti menoja, kertoo Kuljukka. Kokonaisuudessaan katsauskausi oli hyvä, vaikkakin alkuvuodelle osui runsaasti suurvahinkoja, sanoo Kuljukka.

Henkivakuutus

Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennian liikevoitto alkuvuodelta kasvoi 34,4 miljoonaan euroon (17,2 milj. euroa) ja yhtiön vakavaraisuus on edelleen vahvistunut, SCR 254,5 % (233,1 %). Vakuutusmaksutulo alkuvuodelta oli 74,9 miljoona euroa (88 milj. euroa).

Yhtiön sijoitustoiminnan nettotuotto oli 6,3 prosenttia (2,8 %). Sijoitusten arvo oli kesäkuun lopussa 818 miljoonaa euroa (766 milj. euroa). Henki-Fennian liikekulut olivat 7,4 miljoonaa euroa (7,8 milj. euroa).

Katsauskauden aikana Henki-Fennian sijoitustuottoihin vaikutti osaltaan sijoitusportfolion muokkaus vastaamaan uutta tasehallintamallia.

– Henkivakuuttamisen liiketoiminta kehittyi myönteisesti ja tulos oli hyvä. Allokaatiomuutoksesta johtuvat osakemyynnit ja niistä saatu myyntivoitto kasvatti merkittävästi yhtiön tulosta. Toukokuussa lanseerasimme automaattisen vastuuvalinnan riskihenkivakuutuksiin, mikä parantaa asiakkaan palvelua, kertoo Henki-Fennian toimitusjohtaja Alexander Schoschkoff.

Varainhoito

Fennia Varainhoito Oy:n liikevoitto oli 0,2 miljoonaa euroa (0,7 milj. euroa).

– Sijoitusmarkkinoiden poikkeuksellisen vahva vire näkyi hyvinä tuottoina kaikissa salkuissa. Yhtiön hallinnoima varallisuus lisääntyi merkittävästi, peräti 18 prosenttia. Kasvaneet liikekulut kuitenkin heikensivät liikevoittoa suhteessa vertailukauteen. Vaihtoehtoiset sijoitustuotteet näyttävät kiinnostavan sijoittajia yhä enemmän, mikä näkyi kiinteistötuotteiden kysynnässä, toteaa Varainhoidon toimitusjohtaja Eero Eriksson.

Fennia-konserni

Kaikkiaan Fennia-konsernin yhteenlaskettu liikevoitto oli 117, 3 oli miljoonaa euroa (-1,1 milj. euroa). Vakavaraisuussuhde (SCR) oli erittäin vahva 243,0 % (228,3 %).

– Alkuvuosi on ollut erittäin hyvä, mutta Euroopan taloustilanteen heijastuminen Suomeen ja mahdollisen kovan brexitin aiheuttamat vaikutukset asiakkaidemme liiketoimintaan tai konsernin sijoitustoimintaan voivat olla arvaamattomia, sanoo Kuljukka.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätietoja:

Antti Kuljukka, konsernijohtaja, antti.kuljukka@fennia.fi, 010 503 6600

Alexander Schoschkoff, toimitusjohtaja, alexander.schoschkoff@fennia.fi, 010 503 7986

Eero Eriksson, toimitusjohtaja, eero.eriksson@fennia.fi, 010 503 5245

Eliisa Anttila, viestintäjohtaja, eliisa.anttila@fennia.fi, 010 503 6961

TiedoteFennia
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet