Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • 5 vinkkiä kodin turvallisuuden parantamiseen lomakaudella
Kahvipannu ja tilli pöydällä.

5 vinkkiä kodin turvallisuuden parantamiseen lomakaudella

22.4.2019

On aika nostaa jalat mökin kuistin kaiteelle, kuunnella veden liplatusta ja lintujen laulua. Mökkikausi on täällä taas. Lomailu sujuu astetta rauhallisemmalla mielellä, kun huolehdit kodin turvallisuudesta ennen mökille lähtemistä. Poimi tästä vinkit kodin turvallisuuden parantamiseksi lomakauden ajaksi.

1. Lukitse ovet ja ikkunat

Tarkista ennen lähtöäsi, että kaikki ovet ja ikkunat ovat kiinni ja lukossa, jotta kutsumattomat vieraat eivät pääse sisään. Käytä ovien lukitsemiseen turvalukkoa tai laita ovet takalukkoon. Tarkista myös mahdollisten varastojen ja ulkorakennusten ovet ja ikkunat.

On hyvä huomioida, että vaikka asuisit kerrostalon yläkerroksissa, kannattaa ikkunat ja parvekkeen ovet silti lukita.

2. Vältä palo-ja vuotovahingot

Sammuta virta sähkölaitteista tai ota pistokkeet irti seinästä. Sulje myös pesukoneiden, pesualtaiden ja suihkujen hanat.

3. Pidä koti asutun näköisenä

Jos lomailet pidempiä aikoja, siirrä lomaposti kesäkotisi osoitteeseen ja pyydä naapuria leikkaamaan nurmikko ja kastelemaan kukat. Siivoa portailta myös kengät ja muut esineet, joiden paikallaanolo pitkiä aikoja on osoitus tyhjästä kodista.

Sekä sisä- että ulkovaloihin voi helposti liittää ajastimet, joiden avulla kodin saa pidettyä asutun näköisenä. Mieti myös jätätkö osan verhoista tai sälekaihtimista kiinni. Jos luvassa on hellettä, kodin kasvit kiittävät kun osa ikkunoista on peitettynä.

4. Kerro lomasta naapureille, mutta älä sosiaaliselle medialle

Kerro lomasta naapureille tai ystäville, jotka voivat pitää kotiasi silmällä mahdollisten kutsumattomien vieraiden varalta. Sosiaaliseen mediaan omasta lomasta ei kannata julkisesti huudella, jotta tieto tyhjästä kodista ei houkuttele varkaita.

5. Tee turva näkyväksi

Jos kotonasi on turvajärjestelmä tai pihalla kameroita, laita niistä kertovat tarrat esimerkiksi postilaatikkoon, ulko-oviin ja ikkunoihin.

Kotivakuutus on kodin turvan perusta. Tutustu Fennian kotivakuutuksiin.

Lue lisää

KotivakuutusArtikkeliKoti

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet