Hyppää sisältöön
Privatkunder Företagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Medietjänster
  • Fennias logotyp

Fennias logotyp

Fennias logotyp, dvs. logo, står för tillväxt, förnyelse och kontinuitet. Logons f-bokstav symboliserar ett starkt, nytt skott som för vidare idén om Fennias tidigare logo, Y-trädet, och skapar en bro mellan bolagets historia och en lönsam och hållbar framtid.

Logon används i tre färger: I Fennias gröna färg (primärt val), i vitt på grön bakgrund och i svart. Logofilerna är tillgängliga i PMS-, CMYK- och RGB-färger.

Använd den gröna versionen alltid när det är möjligt, framför allt på vit bakgrund. Du kan dock också använda den gröna logon med andra färg- eller bildbakgrunder, bara du har tillräcklig kontrast.

Den vita logon fungera främst som negativ version av logon. Använd den framför allt på grön bakgrund. Du kan dock också använda den vita logon på rätt mörka bakgrunder om den gröna logon inte skiljer sig tillräckligt.

Använd den svarta logon när det av någon anledning inte är möjligt att skriva ut logon i färg. Använd den svarta versionen bara på vit bakgrund för att säkerställa en bra läsbarhet.

Logons färgbestämning

Färgbestämningen för Fennias gröna färg:

PMS 354C / C90 M0 Y100 K0 / R0 G138 B40 / HEX #008A28

Skyddsområde

Lämna alltid ett tomt skyddsområde runt logon när du använder den. På bifogade bild visar den blåa linjen den tomma ytan som alltid ska omge logon. Ytan är lika stor som f-bokstavens gren är lång och omringar hela logon.

Du ska under inga omständigheter ändra logons form eller skala. Du får inte reproducera logon genom att använda Fennias egen font, utan använd alltid färdiga logofiler.

Logons minimistorlek

Logons minimibredd är 14 mm. Använd inte logon i mindre storlek.

Logon som kan tryckas (PDF)

Fennia Logotype White PMS (PDF)

Elektroniska logon

Förfrågningar om användning av Fennias logotyp: markkinointi@fennia.fi

Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Företagskunder Aktuellt Medietjänster Fenniakoncernen Lediga jobb Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsingfors
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Samtalspriser och integritetsskydd