Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Vår vision är ett ansvarsfullt Fennia – vi syns igen i regnbågens färger
Fennias flagga i regnbågsfärger.

Vår vision är ett ansvarsfullt Fennia – vi syns igen i regnbågens färger

6.6.2023

Fennia syns igen i regnbågens färger. Det här visar att vi stöttar de värden som Pride representerar. En mer jämlik arbetskultur byggs bland annat med hjälp av utbildningar och förändringar av lokalerna som förverkligas utifrån personalens önskemål.

Fennias mål är att främja jämlikhet, jämställdhet och mångfald även i arbetsgemenskapen. Genom att synas i regnbågens färger vill vi visa att varje anställd, samarbetspartner och kund är lika värd.

Utbildningar och mer mångsidiga lokaler

I början av juni kommer hela Fennias personal att delta i en utbildning av Seta om frågor som rör sexuell läggning och könsmångfald i arbetslivet. Under utbildningen presenteras praktiska tips för möten, sensitiv interaktion och språkbruk i arbetslivet.

”Utbildningen stöder vårt mål att skapa en arbetskultur där människor från olika utgångspunkter kan vara sig själva öppet och tryggt”, säger Anu Nurro, Fennias personaldirektör.

Setas utbildning åtföljs av Hannu Medinas erfarenhetsföreläsning om mänsklighet under regnbågen.

”Utbildningar och föreläsningar hos oss begränsas dock inte bara till pridemånaden, utan vi planerar till exempel redan nästa vinters chefsutbildningar och andra åtgärder som rör jämställdhets- och mångfaldsfrågor. Tillsammans gör vi Fennia till en rättvis arbetsplats – Tillsammans är ju ett av våra fyra värden. Var och en påverkar stämningen på arbetsplatsen, till exempel genom hur vi möter varandra eller vilka antaganden vi gör. På så sätt bygger vi en psykologiskt trygg, rättvis och mångsidig företagskultur”, säger Nurro.

Fennias lokaler kommer också att anpassas för att motsvara de önskemål som personalen har gett uttryck för. Härnäst får vi unisex-toaletter på vårt huvudkontor i Böle.

Byggandet av ett ansvarsfullt Fennia fortsätter

Föreläsningarna och de planerade åtgärderna är dock bara början och arbetet med att bygga ett mer ansvarsfullt och mångsidigt Fennia kommer att fortsätta på många olika områden i framtiden.

”Till exempel vårt språk och våra ord skapar en verklighet. Därför pratar vi om chefer istället för förmän. Men hos oss, liksom på andra håll inom försäkringsbranschen, används fortfarande flera könsbundna uppgiftsbenämningar. Vår avsikt är att inom den närmaste framtiden granska de benämningar som används hos oss och uppmärksamma utvecklingen av dem, så att de inte bidrar till att upprätthålla en könsbaserad fördelning av arbetsuppgifter. Hos oss avgör kompetens och attityd, och vi frågar till exempel inte efter den sökandes kön eller ålder i våra rekryteringsprocesser”, säger Anu Nurro.

Fennias mål är att identifiera och undanröja strukturer som upprätthåller ojämlikhet, öka likvärdighet, jämlikhet och jämställdhet samt främja mångfald. Vi på Fennia är övertygade om att en mångfaldig personal förstår sig bättre på en mångfaldig kundkrets.

Regnbågstemat syns på Fennias sociala medier i juni.

Vi jobbar på FenniaFramtidens FenniaAnsvarArtikelFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor