Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Visiona vastuullinen Fennia – näymme jälleen sateenkaaren väreissä
Fennian lippu sateenkaaren väreissä.

Visiona vastuullinen Fennia – näymme jälleen sateenkaaren väreissä

6.6.2023

Fennia näkyy jälleen sateenkaaren väreissä. Tämä on osoitus siitä, että tuemme Priden edustamia arvoja. Yhdenvertaisempaa työkulttuuria rakennetaan muun muassa valmennusten sekä henkilökunnan toiveiden perusteella toteutettavien toimitilamuutosten avulla.

Fennian tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja monimuotoisuutta myös työyhteisössä. Näkymällä sateenkaaren väreissä haluamme osoittaa, että meille jokainen työntekijä, yhteistyökumppani ja asiakas on yhtä arvokas.

Valmennuksia ja monimuotoisempia toimitiloja

Koko Fennian henkilökunnalle järjestetään kesäkuun alussa Setan valmennus, jossa käsitellään seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuden teemoja työelämässä. Valmennuksessa esitellään käytännön vinkkejä kohtaamiseen, sensitiiviseen vuorovaikutukseen ja kielenkäyttöön työelämässä.

"Koulutus tukee tavoitettamme luoda työkulttuuria, jossa ihmiset erilaisista lähtökohdista voivat olla avoimesti ja turvallisesti oma itsensä", kertoo Anu Nurro, Fennian henkilöstöjohtaja.

Setan valmennusta seuraa Hannu Medinan kokemusluento ihmisyydestä sateenkaaren alla.

"Koulutukset ja luennot eivät meillä kuitenkaan rajoitu vain pride-kuukaudelle, vaan suunnittelemme jo esimerkiksi ensi talven esihenkilövalmennuksia ja muita toimenpiteitä yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden teemoihin liittyen. Fenniasta tehdään reilu työpaikka yhdessä; onhan Yhdessä yksi neljästä arvostamme. Jokainen vaikuttaa työpaikan ilmapiiriin esimerkiksi sillä, miten kohtaamme toisemme tai millaisia oletuksia teemme. Näin rakennamme psykologisesti turvallista, oikeudenmukaista ja moninaisuutta tukevaa yrityskulttuuria", Nurro sanoo.

Myös Fennian toimitiloja muokataan vastaamaan henkilöstöltä tulleita toiveita. Seuraavaksi saamme unisex-wc-tiloja pääkonttorillemme Pasilaan.

Vastuullisen Fennian rakentaminen jatkuu

Luennot ja nyt suunnitellut toimenpiteet ovat kuitenkin vasta alkuaskeleita ja työ vastuullisemman ja monimuotoisemman Fennian rakentamiseksi jatkuu tulevaisuudessa monella eri saralla.

"Vaikkapa käyttämämme kieli ja sanat luovat todellisuutta. Siksi puhumme esihenkilöistä esimiesten sijaan. Meillä, kuten muuallakin vakuutusalalla on kuitenkin edelleen käytössä useita sukupuolittuneita tehtävänimikkeitä. Tarkoituksenamme on lähitulevaisuudessa ottaa meillä käytetyt nimikkeet tarkasteltavaksi ja kiinnittää huomiota niiden kehittämiseen, jotteivat ne osaltaan ylläpidä töiden sukupuolten mukaista jakoa. Meillä osaaminen ja asenne ratkaisevat, emmekä esimerkiksi kysy hakijan sukupuolta tai ikää rekrytointiprosesseissamme", Anu Nurro kertoo.

Yksi Fennian tavoitteista on tunnistaa ja poistaa eriarvoisuutta ylläpitäviä rakenteita ja lisätä yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa sekä monimuotoisuutta edistäviä toimintatapoja. Me Fenniassa uskomme, että mahdollisimman monimuotoinen henkilöstö ymmärtää paremmin myös monimuotoista asiakaskuntaa.

Sateenkaariteema näkyy Fennian somekanavissa kesäkuun ajan.

Töissä FenniassaTulevaisuuden FenniaVastuullisuusArtikkeliFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet