Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Happy Pride! Fennia är på väg mot en företagskultur med ökad mångfald

Happy Pride! Fennia är på väg mot en företagskultur med ökad mångfald

28.6.2021

Fennia vill uppmuntra var och en att designa sitt unika liv till sitt eget och vill därför modigt ta ställning till viktiga frågor. Att använda regnbågsfärger visar att Fennia stöttar de värden som Pride representerar.

Fennias mål är att identifiera och undanröja strukturer som upprätthåller ojämlikhet, öka likvärdighet, jämlikhet och jämställdhet samt främja mångfald.

– Jämlikhet, jämställdhet och likvärdigt bemötande är mänskliga rättigheter, och främjande av dem ingår i verksamheten av ett ansvarsfullt företag. Att använda regnbågsfärger visar att vi stöttar de värden som Pride representerar. Genom att synliggöra temat vill vi visa att varje anställd och kund är lika värd. Vi vill uppmuntra alla att vara sig själva, säger Anne Perälä, ansvarig för kommunikation och ansvar.

– Vi ändrar tillvägagångssätten på arbetsplatsen samt företagskulturen tillsammans. Var och en kan påverka till exempel hur vi bemöter varandra, hur vi skämtar eller vilka slutsatser vi drar när vi frågar om våra kollegers familjeförhållanden, fortsätter Perälä.

Vi på Fennia är övertygade om att en personal med mångfald förstår sig bättre på en kundkrets med mångfald. Med detta kan vi direkt inverka positivt bland annat på kundnöjdheten och hur vi når nya kundgrupper.

– Dessa värden hör inte bara till festtal. Vi jobbar året runt för jämlikhet, jämställdhet och mångfald. Vi har inlett vår resa och det återstår säkert mycket att göra, men frågan är viktig för oss, poängterar Perälä.

Fennia strävar efter en psykologiskt trygg och rättvis företagskultur som stöttar mångfald och som varmt välkomnar människor med olika bakgrund.

Några praktiska handlingar:

  • Språk och ord skapar verklighet. Därför går vi in för könsneutrala yrkestitlar.

  • Vi frågar inte om den sökandes ålder eller kön vid rekrytering. Vi söker först och främst modiga befrämjare, vars kompetens och attityd räknas.

  • Vi har blivit medlemmar i föreningen Inklusiiv ry och samarbetar för att främja mångfald och inklusion.

Regnbågstemat syns på Fennias sociala kanaler under Helsingfors Pride från den 28 juni till 4 juli.

AnsvarFramtidens FenniaNyhetFöretag

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor