Hyppää sisältöön
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Happy Pride! Fennia on matkalla kohti monimuotoisempaa yrityskulttuuria

Happy Pride! Fennia on matkalla kohti monimuotoisempaa yrityskulttuuria

28.6.2021

Fennia haluaa rohkaista jokaista muotoilemaan ainutkertaisesta elämästään oman näköisensä ja tahtoo siksi ottaa rohkeasti kantaa tärkeiden asioiden puolesta. Näkyminen sateenkaaren väreissä on osoitus siitä, että Fennia tukee Priden edustamia arvoja.

Yksi Fennian tavoitteista on tunnistaa ja poistaa eriarvoisuutta ylläpitäviä rakenteita ja lisätä yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa sekä monimuotoisuutta edistäviä toimintatapoja.

”Tasa-arvo ja yhdenvertainen kohtelu ovat ihmisoikeuksia ja siten niiden edistäminen on osa vastuullisen yrityksen toimintaa. Näkyminen sateenkaaren väreissä on osoitus siitä, että tuemme Priden edustamia arvoja. Tekemällä teeman näkyväksi haluamme osoittaa, että meille
jokainen työntekijä ja asiakas on yhtä arvokas. Tahdomme rohkaista jokaista olemaan oma itsensä", viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava Anne Perälä kertoo.

"Työyhteisön toimintatapoja ja yrityskulttuuria muutetaan yhdessä. Meistä jokainen voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten kohtaamme toisemme, millaisia vitsejä kerromme tai millaisia oletuksia teemme, kun kysymme työkaverin perhetilanteesta”, Perälä jatkaa.

Me Fennialla uskomme, että mahdollisimman monimuotoinen henkilöstö ymmärtää paremmin myös monimuotoista asiakaskuntaa. Tällä voidaan suoraan vaikuttaa myönteisesti muun muassa asiakastyytyväisyyteen ja uusien asiakasryhmien tavoittamiseen.

"Nämä arvot eivät rajoitu vain juhlapuheisiin. Meillä tehdään vuoden ympäri töitä tasa-arvon ja monimuotoisuuden eteen. Olemme matkalla ja tekemistä varmasti riittää, mutta asia on meille tärkeä", Perälä sanoo.

Fennia pyrkii rakentamaan psykologisesti turvallista, oikeudenmukaista ja moninaisuutta tukevaa yrityskulttuuria, johon erilaiset ihmiset erilaisista lähtökohdista kokevat olevansa tervetulleita.

Muutamia käytännön tekoja:

  • Kieli ja sanat luovat todellisuutta. Siksi olemme siirtyneet puhumaan esimiesten sijaan esihenkilöistä.

  • Emme kysy rekrytoinneissa hakijan ikää tai sukupuolta. Haemme ensisijaisesti rohkeita edistäjiä, joiden osaaminen ja asenne ratkaisevat.

  • Olemme liittyneet Inklusiiv ry:n kannattajajäseneksi ja teemme tiivistä yhteistyötä monimuotoisuus- ja inklusiivisuustiedon saamiseksi kaikkien saataville.

Sateenkaariteema näkyy Fennian somekanavissa Helsinki Pride -viikolla 28.6.-4.7.

Vastuullisuus Tulevaisuuden Fennia Uutinen Yritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Usein kysyttyä Ajankohtaista Medialle Yritysasiakkaat Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja