Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Företagare via faktureringstjänst – varifrån försäkringar?
Folk ligger i soffan.

Företagare via faktureringstjänst – varifrån försäkringar?

28.10.2021

I uppstartsfasen har företagaren många praktiska frågor att ta itu med. Syftet med tjänsten FREE.fi är att göra det här skedet så enkelt som möjligt, så att företagaren kan koncentrera sig på sitt företagande. Tjänsten inkluderar även ett omfattande försäkringspaket hos Fennia.

FREE.fi:s verkställande direktör Joonas Tuompo är övertygad om att lättföretagande och att sysselsätta sig själv är en ökande trend i framtiden.

– Det finländska arbetslivet och den finländska arbetsmarknaden går i den riktningen att allt fler kommer att sysselsätta sig själva i framtiden – antingen på heltid eller på deltid. Människor vill ha flexibilitet i arbetsvardagen och frihet att bestämma över arbetstider och förhållandet mellan arbetstid och fritid, konstaterar Tuompo.

FREE.fi erbjuder fakturerings-, bokförings- och lönebetalningstjänster för lättföretagare och
för företagare med firma. Med lättföretagande avses att en person fungerar som företagare utan FO-nummer och anlitar till exempel utomstående faktureringstjänster.

Lättföretagande lockar till företagande

Förändringarna i arbetslivet till följd av corona avspeglas i antalet användare av FREE.fi,
särskilt inom informations- och expertarbete.

– Vi har märkt en tydlig pik i antalet användare av tjänsten. Den exceptionella tiden har fått
folk att djupare fundera över sitt arbete. Många har velat ta kontrollen mer i egna händer – man vill nu själv skräddarsy arbetsvardagen, säger Tuompo.

Joonas Tuompo

Tuompo berömmer tjänsten FenniaVårdare.

Lättföretagande gör tröskeln låg för att pröva på att sysselsätta sig själv, antingen på heltid
eller deltid. Många börjar sitt företagande vid sidan om lönearbetet, vilket betyder att resurserna inte alltid räcker till de förpliktelser som företagsverksamheten kräver, som bokföring och fakturering. Här kommer FREE.fi in i bilden med en hjälpande hand.

Försäkringspaket underlättar lättföretagarens liv

FREE.fi:s syfte är att göra företagande tydligt och smidigt och att sänka tröskeln att sysselsätta sig själv. Försäkringar som är viktiga för en företagare är till exempel ansvarsförsäkring, arbetsolycksfallsförsäkring och fritidsolycksfallsförsäkring. FREE.fi vill erbjuda dessa som ett omfattande paket till alla sina lättföretagare och företagare med egen firma.

– För detta ändamål har Fennia ett passande paket, som omfattar ansvarsförsäkring,
arbetsolycksfallsförsäkring och fritidsolycksfallsförsäkring. Försäkringen inkluderar tjänsten FenniaVårdare, det vill säga att om ett olycksfall är framme, räcker ett samtal till FenniaVårdaren för att få i gång skaderegleringsprocessen.

Tuompo berömmer tjänsten FenniaVårdare, som underlättar lättföretagarens liv och som ger hjälp snabbt och flexibelt.

– FenniaVårdaren, som nås per telefon, hänvisar direkt till rätt vård och tar hand om tillhörande skadeanmälningar. Till exempel om man råkar ut för ett olycksfall, så får man med ett samtal både hjälp med vård och skadeanmälningar. Dessutom sker faktureringen direkt mellan företagshälsovården och försäkringsbolaget, vilket betyder att företagaren inte behöver bekymra sig över det.

Ta närmare del av försäkringar och tjänster för företagskunder här.

Lue lisää

  • Realtidsfakturering förbättrar förutsägbarheten i affärsverksamheten
FinansieringFöretagandeFörsäkringar för företagArtikelFöretag

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor