Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia stöttar företagskunder under coronavirusepidemin

Fennia stöttar företagskunder under coronavirusepidemin

27.3.2020

Fennia stöttar sina företagskunders likviditet under den svåra coronavirusepidemin. Att förlänga betalningstider, ge lättnader för betalning av hyror på fastigheter som koncernen äger, skjuta upp amorteringar och bevilja finansiering av rörelsekapital är åtgärder som Fennia vid behov kan hjälpa sina kunder med ekonomiskt.

– Vi vill genuint vara företagarnas försäkringsbolag och vi har beslutat om intensiva åtgärder som vi vid behov kan vidta för att stötta våra företagskunders likviditet i dessa svåra tider, säger Fennias koncernchef Antti Kuljukka.

Företagen får stöd genom flera åtgärder. För det första är Fennia redo att förlänga betalningstiden på räkningar för företagskunderna. För det andra kan Fennia och Fennia Liv förlänga betalningstiden på hyror för de företagare som verkar i fastigheter som bolagen äger. För det tredje strävar Fennia efter att hjälpa sina lånekunder och kan vid vissa omständigheter skjuta upp amorteringar i samarbete med andra finansiärer samt bevilja sina kunder finansiering av rörelsekapital med hjälp av Finnveras delgaranti.

– För närvarande kommer särskilt små företag att lida av att kassaflödet avtar, men kostnaderna rullar på. Att stötta finländskt företagande är djupt rotat i Fennias verksamhet, och vi anser att det är vår sak som företagarnas försäkringsbolag att bistå företagarna i mån av möjlighet i dessa exceptionella tider, fortsätter Kuljukka.

– Företagarna är viktiga för oss. Det har de varit i redan 140 år. Vi strävar efter att göra allt vi kan för att tillsammans ta oss igenom dessa tuffa tider. Vi funderar jämt på åtgärder med vilka vi kan hjälpa våra kunder, säger Kuljukka.

Mer information:

Antti Kuljukka
koncernchef
antti.kuljukka@fennia.fi

FöretagandeMeddelandeFöretag
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor