Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

 • Ingångssida
 • Innehållsstudio
 • Fennia och S-Banken intensifierar sitt partnerskap
Fenniaflaggor.

Fennia och S-Banken intensifierar sitt partnerskap och inleder samarbete inom låneskyddsförsäkringar

7.10.2022

Framöver är Försäkringsaktiebolaget Fennia Liv försäkringspartner i fråga om låneskyddsprodukten med vilken de som har bostadslån kan bereda sig på dödsfall eller bestående men till följd av olycksfall. Med låneskydd är det enklare att betala tillbaka lånet när allt inte går enligt planerna.

Tilltagande inflation, dvs. uppgång i den allmänna prisnivån, och stigande räntor har fått många att fundera på hur de ska kunna betala tillbaka det egna bostadslånet i händelse av motgångar, till exempel dödsfall eller bestående men till följd av olycksfall.

Bostadsköparen kan på förhand bereda sig på oförväntade vändningar bland annat genom att förbättra sina finansiella buffertar, till exempel spara i fonder eller välja fast ränta för sitt lån. Säkerhet och sinnesfrid kan också skapas genom S-Bankens låneskydd för bostadslånet. Med låneskydd är det enklare att betala tillbaka lånet när allt inte går enligt planerna.

S-Banken och Fennia intensifierar samarbetet som de inledde 2020 och inleder ett samarbete när det gäller låneskydd. Framöver är Försäkringsaktiebolaget Fennia Liv försäkringspartner i fråga om låneskyddsprodukten med vilken de som har bostadslån kan bereda sig på dödsfall eller bestående men till följd av olycksfall.

S-Banken är en bank med komplett service för S-gruppens ägarkunder och tillhandahåller sina bostadslånekunder följande tre valfria låneskyddspaket för olika livssituationer:

 1. Basskydd A

  omfattar skydd för löntagare och företagare vid dödsfall och bestående men till följd av olycksfall. Vid Basskydd A är försäkringspartnern Fennia Liv.

 2. Basskydd B

  omfattar skydd för löntagare vid arbetslöshet och tillfällig arbetsoförmåga eller skydd för företagare vid sjukhusvård och tillfällig arbetsoförmåga. Försäkringspartnern är AXA France IARD:s filial i Finland.

 3. Omfattande låneskydd

  innehåller både basskydd A och B.

Försäkringspremierna ska betalas varje månad i samband med låneamorteringen. Dessutom kan ägarkunderna i S-gruppens regionhandelslag få Bonus på premierna för Basskydd A, som Försäkringsaktiebolaget Fennia Liv beviljat. Bonus kan som högst utgöra 5 procent av eurobeloppet på inköpet. För att samla Bonus krävs att försäkringskunden har registrerat sin ägarkundsrelation för Fennia.

Samarbetet mellan S-Banken och Fennia påverkar inte befintliga låneskyddsavtal och avtalen fortsätter att gälla oförändrade i enlighet med försäkringsvillkoren. Kunderna behöver inte heller vidta några åtgärder med anledning av bytet av försäkringspartner.

Mer information om låneskyddet finns på S-Bankens webbplats på Genom låneskydd blir ditt lån säkrare.

SamarbetspartnerLivförsäkringMeddelandeFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor