Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia Liv förvärvar Handelsbankens livförsäkringsverksamhet i Finland
Fasaden på Fennias huvudkontor.

Fennia Liv förvärvar Handelsbankens livförsäkringsverksamhet i Finland

31.5.2023

Transaktionen beräknas vara slutförd under andra halvan av 2024. Kunderna behöver inte vidta några åtgärder i det här skedet. Handelsbanken informerar sina kunder om hur transaktionen framskrider.

‒ Företagsköpet stödjer vår målsättning att växa inom livförsäkringar. Vi välkomnar de anställda och de nya kunderna och arbetar tillsammans med säljaren för att övergången ska gå smidigt, säger Johanna Ahvenainen, verkställande direktör för Fennia Liv.

De anställda inom Handelsbankens livförsäkringsverksamhet övergår genom köpet till anställning hos Fennia Liv, som så kallade gamla anställda.

‒ Fennia är en solid finländsk aktör med lång erfarenhet inom såväl livförsäkring som skadeförsäkring. Vårt mål är att bedriva en lönsam och ansvarsfull affärsverksamhet. Genom att växa kan vi utveckla verksamheten och tjänsterna för våra kunder, säger Tomi Yli-Kyyny, verkställande direktör för Fennia.

Uppköpet måste godkännas av myndigheterna innan det kan genomföras.

Fennia är ett kundägt finländskt skadeförsäkringsbolag med starka rötter och lång erfarenhet av försäkringsverksamhet. Vi har förändrat oss och anpassat oss många gånger under vår 140-åriga historia. Våra tjänster genomförs av Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennia som specialiserat sig på skadeförsäkring, Fennia Liv som erbjuder frivilliga liv-, pensions- och sparförsäkringar samt servicebolaget Fennia-service Ab. Fennia Liv är 100 procent ägt av och dotterbolag till Fennia. Vi är över 1 000 Fenniaanställda och vi arbetar runt om i Finland.

Handelsbanken avtalade 31.5.2023 med S-Banken, Oma Sparbank Abp (OmaSp) och Försäkringsaktiebolaget Fennia Liv om att privatkunds-, kapitalförvaltnings- och investeringsverksamheten i Finland säljs till S-Banken, verksamheten relaterad till små och medelstora företag till OmaSp ch livförsäkringsverksamheten inklusive investerings-, pensions- och låneskyddsförsäkringarna till Fennia Liv. I anslutning till verksamheten för små och medelstora företag tar OmaSp över också de personliga banktjänsterna för företagare med undantag för förmögenhetsförvaltnings- och investeringstjänsterna. Slutförandet av förvärvet kräver dessutom myndighetsgodkännande.

MeddelandeFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor