Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia lägger ut en betydande del av sina IT-tjänster till CGI

Fennia lägger ut en betydande del av sina IT-tjänster till CGI

5.10.2020

IT-servicebolaget CGI och Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennia har undertecknat ett avtal om fördjupat strategiskt samarbete. I enlighet med avtalet lägger Fennia ut huvuddelen av IT-tjänsterna och dataadministrationen till CGI. Det totala värdet på avtalet är cirka 48 miljoner euro.

Genom avtalet tar CGI huvudansvar för en väsentlig del av utvecklingen och underhållet av Fennias programvara. Dessutom ansvarar CGI för slutanvändarnas stödtjänster och användarmiljön på Fennia. På så sätt kan Fennia på sin digitala förändringsresa utnyttja CGI:s affärskonsulttjänster och tjänster inom integrations- och IT-hantering fullt ut. Samtidigt övergår Fennias cirka 60 anställda inom IT-tjänster till CGI som gamla anställda.

– Fennia har ett mångårigt förnyelseprojekt, Framtidens Fennia, på gång. I och med det kommer vi bland annat att kraftigt utveckla våra digitala kanaler och system för att kunna svara på kundernas, personalens och samarbetspartnernas behov i en omvärld som förändras. Vårt mål är att erbjuda den mest kundinriktade servicen i branschen. Detta samarbete är ett utmärkt stöd för vårt förnyelsearbete, säger Fennias koncernchef Antti Kuljukka.

– Samarbetet med CGI ger oss bredare resurser än i dag. Därmed säkerställer vi IT-tjänsternas kontinuitet, bättre tillgänglighet och utveckling. Vi kan dessutom förbättra vår servicenivå till exempel i fråga om dataskydd och reglering när vi får större resurser än i dag, säger Fennias datadirektör Petteri Miinalainen.

– CGI är en viktig partner för oss sedan många år. Vi vill nu fördjupa vårt samarbete och utnyttja CGI:s omfattande serviceutbud i allt större utsträckning, sammanfattar Kuljukka.

– Avtalet är ett tecken på starkt förtroende för vår servicemodell. Genom att kombinera vårt starka lokala kunnande och globala expertnätverk kan vi ge Fennia stöd i den digitala transformationen och för att nå bolagets affärsmål. Samtidigt hälsar vi nya toppexperter välkomna. De bidrar till en förstärkning av vår ställning som marknadsledare inom IT-tjänster i försäkringsbranschen, gläder sig Leena-Mari Lähteenmaa, verkställande direktör för CGI Finland.

– Vi har haft utmärkta IT-experter, vars yrkesbana nu fortsätter hos CGI. Jag är särskilt glad för att deras arbete fortsätter hos vår samarbetspartner och tackar dem alla för fina arbetsinsatser på Fennia, säger Miinalainen.

MeddelandeFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor