Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia förbinder sig att göra ansvarsfulla investeringar
En vuxen och ett barn planterar en växt.

Fennia förbinder sig att göra ansvarsfulla investeringar

27.11.2023

I oktober undertecknade Fennia de FN-stödda principerna för ansvarsfulla investeringar (United Nations-supported Principles for Responsible Investment, UNPRI) och har anslutit sig till Finsif, Finlands forum för ansvarsfulla investeringar.

De FN-stödda principerna för ansvarsfulla investeringar (PRI) fokuserar på att beakta frågor som gäller miljö, samhälle och god förvaltningssed i placeringsverksamheten, främja ansvarsfulla investeringar och rapportera om ansvarsfulla investeringar. Principerna genomförs också i Fennias verksamhet. Genom att förbinda oss till principerna vill vi främja samhällsansvar såväl i placeringsverksamheten som även på allmänt plan i vår bransch.

Finsif är en organisation som består av ansvarsfulla placerare. Finsif ger sina medlemmar möjlighet att nätverka och dela information om ansvarsfulla investeringar. Finsif syftar till att främja ansvarsfulla investeringar som beaktar frågor gällande miljö, samhälle och god förvaltningssed vid kapitalförvaltning och placeringsbeslut. Finsif är föregångare inom ansvarsfulla investeringar i Finland, och Fennia vill vara en del av nätverket av ansvarsfulla finländska placerare.

Fennia har förbundit sig att göra ansvarsfulla investeringar och beaktar samhällsansvar i sin placeringsverksamhet genom olika metoder, såsom uteslutning, viktning och påverkan. Genom att ansluta oss till organisationer för ansvarsfulla investeringar vill vi stödja samhällsansvarsaspekten i placeringsverksamheten. Mer information om Fennias samhällsansvar finns här.

Ansvarsfulla investeringar ingår i Fennias ansvarsprogram som sammanställs för närvarande. Ansvarsprogrammet offentliggörs under de närmaste månaderna.

Mer information

Fennias samhällsansvar

Principles for Responsible Investment (på engelska)

Finsif – organisation för ansvarsfulla placerare (på finska)

AnsvarNyhetFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor