Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia belönade Rahtarit ry för trafikåtgärder
Priset togs emot av Rahtarit ry:s ordförande Juha Nyberg.

Fennia belönade Rahtarit ry för trafikåtgärder

19.12.2023

Auto- ja Liikennegaala gick av stapeln 14.12.2023 i Aino Areena i Järvenpää och samlade återigen aktörer från bil- och trafikbranscherna till en kväll med prisutdelningar, utmärkelser och trivsel. Fennia är Auto- ja Liikennegaalas huvudpartner för galans tionde jubileumsår. På galan belönades Rahtarit ry för föreningens trafikåtgärder.

Priset för trafikåtgärder gick i år till Rahtarit ry, som har främjat trafiksäkerhet med olika projekt under sin 50-åriga verksamhet. Idag är föreningen med sina nästan 30 000 medlemmar den största ideella branschorganisationen i vårt land. Föreningen vill verka som en förenande, utbildande, hjälpande och uppiggande aktör för alla som arbetar i transport- och logistikbranschen.

I prisets motivering betonades Rahtarit ry:s aktivitet i mångsidiga projekt som främjar trafiksäkerheten. Föreningens målsättning är att förbättra säkerheten för alla som rör sig på vägarna oavsett ålder. Till exempel Rahtarit-trafikparken i Kangasala ger barn i åldern 4–12 år möjlighet att under ledning av en handledare lära sig tryggt och korrekt beteende i trafiken.

Priset delades ut av Fennias direktör för bilaffärskanalen Kasper Lundström och Trafikskyddets VD Pasi Anteroinen. Fennia belönade vinnaren med ett trafiksäkerhetsstipendium på 3 000 euro. Priset togs emot av Rahtarit ry:s ordförande Juha Nyberg.

– Vi är mycket stolta och tacksamma för utmärkelsen som vi har fått. Priset har blivit verklighet tack vare våra aktiva medlemmar som outtröttligt håller olika evenemang om trafiksäkerhet runt om i Finland, och alla andra medlemmar som rör sig på ett trafiksäkert sätt på vägarna. Bara det att köra på ett trafiksäkert sätt i trafiken är i sig en trafiksäkerhetsåtgärd som var och en av oss bör uppmärksamma. Det här priset är verkligen grädden på moset till vårt 50-årsjubileums ära. Härifrån fortsätter vi med glädje vårt krävande – men viktiga – arbete för trafiksäkerheten. Ett varmt tack för priset, säger Nyberg efter prisutdelningen.

Trafiksäkerheten främjas med långsiktig verksamhet. Rahtarit ry:s motto Tietoa – Taitoa – Turvallisuutta (”Kunskap – Skicklighet – Säkerhet”) är en bra sammanfattning av föreningens verksamhet och inflytande som utvecklare av trafiken i Finland under 50 år. Fennia vill särskilt tacka föreningens frivilliga för deras värdefulla arbete för trafiksäkerheten.

– Först ett stort grattis till Auto- ja Liikennegaala som hunnit fylla 10 år! Det är viktigt för oss att främja trafiksäkerheten. Auto- ja Liikennegaala var ett ypperligt tillfälle för att tacka Rahtarit ry:s frivilliga aktörer för deras långvariga arbete med att främja trafiksäkerheten, säger Lundström.

Varma gratulationer till Rahtarit ry!

Foto: Jari Kohonen/AuLi rf.

NyhetFennia
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor