Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia strävar efter en jämlik och mångsidig arbetsmiljö

Fennia strävar efter en jämlik och mångsidig arbetsmiljö

16.6.2022

Vi anser att det är viktigt att främja mångfald och jämlikhet. Vårt mål är att tillsammans identifiera strukturer som upprätthåller ojämlikhet och att öka jämlikhet och jämställdhet samt främja mångfald.

Juni är pridemånaden. Fennia syns återigen i regnbågens färger för att visa att vi stöder de värden som priderörelsen står för. Temat för årets Helsinki Pride som ordnas i slutet av månaden är ”möten”.

”I temats anda bjöd vi in jämställdhetsexperterna Hodan Mohamed och Halla Hänninen för att prata om ämnet och handleda Fennias medarbetare. Tack till alla som deltog i evenemanget för den mycket aktiva diskussionen, säger personalchef Anu Nurro glatt.

Jämställdhetskonsult Halla Hänninen sammanfattade bra, varför jämlikhet är viktigt och hur var och en på sitt sätt kan främja jämlikhet:

”Alla har nytta av mer jämlikhet! Alla medlemmar i en gemenskap har möjlighet att öka jämlikheten genom att till exempel ifrågasätta de egna attityderna, stå upp mot orättvis behandling eller erbjuda hjälp vid behov.”

Utvecklingsarbetet slutar inte med det ena handledningsevenemanget och begränsas inte bara till pridemånaden, utan fortsätter senare under hösten med sammanställningen av ett ansvarsprogram. Som bäst genomför alla medarbetare på Fennia en webbkurs i ansvarsfullt beteende på arbetsplatsen, som cheferna deltog i redan hösten 2021. Under våren deltar dessutom hela personalen i en Code of Conduct-kurs. Vi kommer att fortsätta med kurser också i framtiden.

”Vi vill bygga en psykologiskt trygg och rättvis företagskultur som stöttar mångfald och som varmt välkomnar människor med olika bakgrund. Vi har alla en roll i att bygga upp en sådan kultur. Främjande av mångfald betyder i vardagen att se till att alla kan arbeta på Fennia med gott humör och vara sig själva”, sammanfattar Anu.

Regnbågstemat syns på Fennias sociala medier i juni.

AnsvarVi jobbar på FenniaNyhetFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor