Hyppää sisältöön
Privatkunder
Suomeksi
Logga in på Mitt Fennia

Fennia med i Europeiska Investeringsfondens lånegarantiprogram – Mer finansieringsstöd åt smf-företag

1.11.2019

Fennia ansluter sig till Europeiska Investeringsfondens (EIF) lånegarantiprogram InnovFin SME Guarantee med en andel på 50 miljoner euro. Syftet med programmet är att förbättra finansieringen av innovativa smf-företag.

I och med lånegarantiprogrammet kan innovativa och snabbt växande små och medelstora företag (smf) med begränsade säkerheter få bättre finansiering i olika tillväxtfaser. Programmet är avsett för företag som uppfyller åtminstone ett av programmets innovativkriterier. Dessa kriterier är t.ex. ökad omsättning samt undersöknings- och innovativkostnader.

I och med de lån som beviljas inom ramen för InnovFin-programmet kan man trygga utöver finansiering av rörelsekapital, investeringsbehov och produktutveckling också finansiering av företagsarrangemang för smf-företag.

– Lån vid företagsarrangemang funkar bäst i situationer där man söker t.ex. tillväxt eller ny utvecklingsinriktning genom affärsverksamhetsköp, säger Fennias finansieringschef Tapani Pulkki.

InnovFin-garanti kan användas utöver vid seniorlån, som Fennia beviljar företag, också vid juniorlån, som är typiska vid sidan om banklån, t.ex. vid företagsköp och företagsarrangemang.

– Fennia har samarbetat med företagare i redan över 135 år och vi försäkrar särskilt smf-företag. Det är viktigt för oss att vi nu kan vara en ännu starkare finansiär för smf-företag. Jag är oerhört glad över att vi i och med programmet får Europeiska Investeringsfonden som riskfördelningspartner, säger Fenniakoncernens koncernchef Antti Kuljukka.

– InnovFin-programmets garanti, som möjliggör sänkt kreditrisk, är förmånlig och denna nytta överförs direkt till våra kunders fördel i finansieringspriset, konstaterar Fennias finansieringschef Antti Sormunen

I och med programmet kan Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennia bevilja lånefinansiering för sina kundföretag som sysselsätter mindre än 500 personer inom smf-sektorn på sammanlagt 50 miljoner euro under de två kommande åren. Av dessa lån garanterar EIF 50 procent. 

Mer information

Tapani Pulkki, finansieringschef, tapani.pulkki@fennia.fi, 0400 477 818
Antti Sormunen, finansieringschef, antti.sormunen@fennia.fi, 040 744 3617

Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Aktuellt Privatkunder Medietjänster Fenniakoncernen Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Integritetsskydd vid telefontjänsten
Vår webbplats använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök. Genom att använda webbplatsen godkänner du användning av cookies.
Läs mer.