Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Fennia mukaan Euroopan investointirahaston lainatakausohjelmaan

Fennia mukaan Euroopan investointirahaston lainatakausohjelmaan – Pk-yrityksille lisää tukea rahoitukseen

1.11.2019

Fennia liittyy mukaan Euroopan investointirahaston (EIR) rahoittamaan InnovFin SME Guarantee –lainantakausohjelmaan 50 miljoonan euron osuudella. Ohjelman tarkoituksena on parantaa innovatiivisten pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksia.

Lainantakausohjelman avulla innovatiivisilla tai nopeasti kasvavilla pk-yrityksillä, joilla on käytettävässään rajallisesti vakuuksia, on paremmat mahdollisuudet saada rahoitusta erilaisiin kasvuvaiheisiinsa. Ohjelma on suunnattu yrityksille, jotka täyttävät vähintään yhden ohjelman innovatiivisuuskriteereistä. Näitä kriteereitä ovat esimerkiksi liikevaihdon kasvu ja tutkimus- ja innovaatiokulut.

InnovFin-ohjelman puitteissa myönnettyjen luottojen avulla voidaan turvata pk-yritysten käyttöpääoma-, investointitarpeiden ja tuotekehityksen rahoittamisen lisäksi myös yritysjärjestelyiden rahoitusta.

– Yritysjärjestelyissä lainoitus toimii parhaiten tilanteissa, joissa haetaan esimerkiksi liiketoiminnan oston avulla yritykselle kasvua tai uutta kehityssuuntaa, sanoo Fennian rahoituspäällikkö Tapani Pulkki.

InnovFin-takausta voidaan käyttää Fennian yrityksille myöntämiin seniorilainojen lisäksi myös junior-lainoihin, jotka ovat tyypillisiä pankkiluototuksen rinnalla esimerkiksi yrityskaupoissa ja -järjestelyissä.

– Fennia on toiminut jo yli 135 vuotta yrittäjien rinnalla ja olemme erityisesti pk-yritysten vakuuttaja ja kumppani. Meille on tärkeää, että voimme nyt olla aiempaa vahvemmin pk-yritysten rahoittaja ja olen iloinen, että saamme ohjelman kautta Euroopan investointirahaston riskinjakokumppaniksemme, sanoo Fennia-konsernin konsernijohtaja Antti Kuljukka.

– InnovFin-ohjelman mahdollistama luottoriskiä alentava takaus on hinnoittelultaan edullinen ja tämä hyöty siirretään suoraan asiakkaidemme eduksi rahoituksen hinnassa, sanoo Fennian rahoituspäällikkö Antti Sormunen.

Ohjelman avulla Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennian voi myöntää alle 500 työntekijää työllistäville pk-sektorin asiakasyrityksilleen lainarahoitusta yhteensä 50 miljoonaa Euroa kahden seuraavan vuoden aikana. Näistä lainoista EIR takaa 50 %.

Lisätietoja

Tapani Pulkki, rahoituspäällikkö, tapani.pulkki@fennia.fi, 0400 477 818
Antti Sormunen, rahoituspäällikkö, antti.sormunen@fennia.fi, 040 744 3617

YrittäjyysTiedoteYritys
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet