Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Poika istuu veneessä kiikarit silmillään.

Vastuullisuus on olennainen osa Fennian strategiaa – vastuullisuusohjelman pääteemat julkaistu

20.6.2024

Fennian vastuullisuusohjelman pääteemat ovat ilmasto ja ympäristö, henkilöstö, yrittäjien ja omistaja-asiakkaiden Fennia sekä yrityskulttuuri ja hallintotapa. Uuden vastuullisuusohjelman avulla sidomme vastuullisuuden konkreettisesti osaksi yrityksemme strategiaa ja toimintaa.

Toimintaympäristömme on jatkuvassa murroksessa ja vastuullisuus osana kannattavaa liiketoimintaa korostuu entisestään. Siksi vastuullisuus näkyy visiossamme olla vetovoimaisin, vastuullinen Fennia.

Toimimme keskinäisyyden pohjalta, eli asiakkaamme ovat myös omistajiamme. Vastuullisuus tarkoittaa meille sitä, että toimimme rehellisesti, tasapuolisesti, ammattitaitoisesti, huolellisesti ja asiakkaan edun mukaisesti. Oikeudenmukaiset ja tasapuoliset korvauspäätökset ovat kaikkien asiakkaidemme yhteinen etu.

Vastuullisuustoimet kohdistetaan kestävyysseikkoihin, joihin Fennia vaikuttaa toimintansa kautta eniten, sekä aiheisiin, jotka vaikuttavat Fennian taloudelliseen kehitykseen.

— Vaikka meitä velvoittava kestävyyssääntely lisääntyykin, vastuullisuus ei ole vain sääntelyn sanelema pakko, vaan ennen kaikkea yhteisen vastuun kantamista kestävämmästä tulevaisuudesta. Olemassaolomme oikeutus perustuu sääntelynmukaisuuteen, mutta vastuullisella toiminnalla voimme varmistaa toimintamme edellytykset myös tulevaisuudessa, sanoo Fennian väliaikainen toimitusjohtaja Mika Manninen.

Vastuullisuusohjelmassamme on vuosina 2024—2030 neljä pääteemaa:

Ilmasto ja ympäristö

Ilmasto- ja ympäristötyössä kehitämme toimintaamme liittyen ilmastonmuutoksen hillintään ja siihen sopeutumiseen, sekä resurssien käyttöön ja kiertotalouden edistämiseen.

Henkilöstö

Työhyvinvointi ja tuottavuus kulkevat käsi kädessä. Fenniassa panostetaan kokonaisvaltaiseen työhyvinvointiin ja osaamisen jatkuvaan kehittämiseen, sekä yhdenvertaisuuden, monimuotoisuuden ja tasa-arvon teemoihin. Osaavan, hyvinvoivan ja motivoituneen henkilöstön avulla varmistamme tulevaisuuden kilpailukykymme muuttuvassa maailmassa.

Yrittäjien ja omistaja-asiakkaiden Fennia

Olemme luotettava kumppani niin henkilö- kuin yritysasiakkaillemmekin vahinkojen ennaltaehkäisyssä ja niistä selviytymisessä sekä taloudellisessa varautumisessa. Kartoitamme mahdollisuuksia kehittää tuotteitamme ja palveluitamme huomioimaan entistä enemmän kestävyysaiheet, ja hinnoittelemme vakuutukset riskiperusteisesti, läpinäkyvästi ja oikeudenmukaisesti. Keskitymme jatkossakin palvelun läpinäkyvyyteen ja yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseen.

Yrityskulttuuri ja hallintotapa

Fenniassa noudatetaan yrityskulttuuria, jossa toiminta on sääntelyn ja hyvän vakuutustavan mukaista, kestävää ja vastuullista. Fennia toimii rahoitus- ja vakuutusalaa koskevien lakien ja niiden nojalla annettujen normien mukaisesti, läpinäkyvästi ja avoimesti.

Vastuullisuuskertomus vuodelta 2023 on julkaistu

Kesäkuussa julkaistu vastuullisuuskertomuksemme kuvaa Fennian vastuullisuutta ja kestävää liiketoimintaa. Raportti on tuotettu kaikille omistaja-asiakkaille, työntekijöille ja yhteistyökumppaneille sekä muille sidosryhmille, jotka ovat kiinnostuneita liiketoiminnastamme.

Vastuullisuuskertomuksessa kuvaamme vuoden 2023 toimintoja ja nykytilaa. Tarkasteluvuonna on jatkettu vastuullisuusohjelman rakentamista sekä määritelty toiminnalle tavoitteita ja mittareita.

Vastuullisuuskertomus mukailee Fennian uutta vastuullisuusohjelmaa (2024—2030) ja samalla myös kestävyysraportointistandardien mukaista jaottelua ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hallintotapaan liittyviin tietoihin.

Vastuullisuuskertomus sisältää kirjanpitolain mukaisen selvityksen muista kuin taloudellisista tiedoista (NFI), mukaan lukien taksonomia-asetuksen artiklan 8 edellyttämät tiedot. Osana vastuullisuustyötä Fennia on tehnyt myös ensimmäisen kasvihuonekaasupäästölaskennan kattaen oman toiminnan ja arvoketjun, ja sen tuloksista kerrotaan vuoden 2023 vastuullisuuskertomuksessa.

Vastuullisuuskertomus tullaan tulevaisuudessa korvaamaan kestävyysraportoinnilla, joka julkaistaan tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen yhteydessä ensimmäisen kerran vuonna 2025. Tulemme raportoimaan EU:n kestävyysraportointistandardien mukaisesti, sillä Fennia kuuluu EU:n kestävyysraportointidirektiivin piiriin.

Lue Fennian vastuullisuuskertomus

Lue lisää Fennian vastuullisuudesta ja vastuullisuusohjelmasta

VastuullisuusUutinenFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet