Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2023: Itsenäisyyden säilyttäminen on Ouneva Groupin Mikko Nevalaiselle tärkeä asia

7.10.2023

Kaapeliliittimien valmistajana 1972 aloittanut Ouneva on kasvanut kahdeksan yrityksen Ouneva Groupiksi, joka on tänä päivänä kansainvälinen teollisuuden sopimusvalmistaja. Päätösvallan pitäminen omissa käsissä on tehnyt mahdolliseksi kehittää yritystä ketterästi ja oman vision mukaisesti.

”Ouneva on ollut itsenäinen perheyritys 50 vuotta ja sellaisena näen meidät seuraavatkin 50 vuotta”, sanoo Ouneva Groupin toimitusjohtaja Mikko Nevalainen.

”En missään tapauksessa haluaisi antaa periksi itsemääräämisoikeudesta yrityksessämme, niin kuin pörssiyrityksissä usein joudutaan tekemään. Minulle yrittäjyydessä on erittäin tärkeää se, että on vapaus toimia ja kehittää yritystä oman vision mukaisesti.”

Yrittäjä luottaa ammattijohtoon

Ouneva Group on teollisuuden sopimusvalmistaja, joka toimii muovi-, metalli- ja elektroniikkateollisuuden sekä sähköisten järjestelmien saralla. Ouneva Group koostuu kahdeksasta erillisestä yrityksestä, jotka ovat itsenäisiä toimintayksiköitä. Jokaisella Ouneva Groupin yrityksellä on oma operatiivinen johtonsa.

Vaikka Nevalainen haluaa pitää yrityksen perheen käsissä, hän luottaa johtamisessa ammattijohtoon.

”Yhden ihmisen aika ja ammattitaito ei riitä kaikkeen, kun yritys kasvaa tiettyyn kokoon. Itse asiassa yrittäjä, joka yrittää hallita liian isoa tonttia, alkaa olla kasvun este.”

Ouneva Group on kasvanut ja kehittynyt hyvän asiakaskuntansa turvin.

”Sen lisäksi me olemme tehneet muutamia onnistuneita yritysostoja, joista on tullut tietysti lisää liikevaihtoa sekä työpaikkoja Pohjois-Karjalaan. Olemme tällä hetkellä yksi alueen isoimpia työllistäjiä.”

Nevalaisen mukaan visio lopullisesta Ouneva Groupista elää koko ajan. ”Me yritämme etsiä sellaisia teknologioita, joita meillä ei vielä itsellä ole tai mielenkiintoisia yrityksiä, joita me voisimme ostaa.”

Toisen polven yrittäjän pitää lunastaa paikkansa

Ouneva Group on perustettu 1972 ja se aloitti kaapeliliittimien valmistajana. Yrityksen perusti Mikko Nevalaisen isä Heikki. Asettaako toisen polven yrittäjänä oleminen erityisiä haasteita?

”Toisen polven yrittäjä tulee jatkamaan perustajan työtä ja hänen pitää lunastaa paikkansa. Itse koen, että ainakin työn arvostus on korkealla, kun on ollut 12-vuotiaasta asti toiminnassa mukana ja nähnyt millaisista lähtökohdista on lähdetty liikkeelle.”

Mikko Nevalaisen kohdalla paikan lunastaminen on onnistunut paremmin kuin hyvin. Tänä päivänä Ouneva Group on erittäin kannattava konserni, merkittävä työllistäjä ja sillä on myyntiä yli 40 maahan.

Yrittäjäpalkinto merkitsee Nevalaiselle tunnustusta pitkäjänteisestä työstä, jonka hänen vanhempansa Heikki ja Liisa aloittivat aikanaan. ”Se tuntuu tosi hyvältä ja kertoo, että olemme tehneet tiettyjä asioita oikein. Samalla se on tunnustus koko henkilöstöllemme hyvin tehdystä työstä.”

Ouneva Group

  • Perustettu: 1972

  • Pääomistaja: Nevalaisen perhe

  • Toimitusjohtaja: Mikko Nevalainen

  • Kotipaikka: Tuupovaara

  • Työntekijöitä: 710

  • Liikevaihto: 132 M€ (2022)

  • Liiketulos: 15 M€ (2022)

Video: Itsenäisyyden säilyttäminen on Ouneva Groupin Mikko Nevalaiselle tärkeä asia

YrittäjyysArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet