Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Onko yrittäjän tapaturmavakuutus voimassa vapaa-ajalla? Fanni vastaa
Fanni Fenniasta vastaa.

Onko yrittäjän tapaturmavakuutus voimassa vapaa-ajalla? Fanni vastaa

27.6.2023

Moi Fanni!

Pyöritän omaa remonttifirmaa, ja vapaa-ajallani tykkään pelata kavereiden kanssa sählyä. Olen hankkinut yrittäjän tapaturmavakuutuksen sekä työ- että vapaa-ajalle, koska niitä on yrittäjänä välillä vaikea erottaa toisistaan. Sählyssäkin voi sattua ikävästi, jos vaikka maila tai pallo osuu jalkaan. Esimerkiksi viime kerralla venäytin nilkkani, kun juoksin ja yritin tehdä maalia. Menevätkö sen tutkiminen ja hoitokulut tapaturmavakuutuksesta?

Terveisin Säbämimmi -85


Moikka Säbämimmi -85!

Hienoa, että huolehdit hyvinvoinnistasi myös työajan ulkopuolella ja vietät aikaa ystäviesi kanssa. Yrittäjän vakuutukset kannattaa ottaa aina sekä työ- että vapaa-ajalle kuten olet tehnytkin. Toisinaan tulee kuitenkin väärinkäsityksiä siinä, mitkä hoitokulut kuuluvat sairauskuluvakuutukseen ja mitkä tapaturmavakuutukseen.

Tässä tapauksessa ei ole kyse tapaturmasta, sillä vamma ei ole aiheutunut ulkoapäin; siihen ei ole osunut esimerkiksi vastustajan maila eikä se ole nyrjähtänyt siksi, että joku olisi tönäissyt sinua. Näin ollen sen hoitokulut kuuluvat sairauskuluvakuutukseen.

Eli se, miten vamma on aiheutunut, määrittää, mihin vakuutukseen sen tutkimus- ja hoitokulut menevät. Helppo sääntö on: tapaturmavakuutus korvaa ainoastaan tapaturmia, eli äkillisiä, ulkoisia, ruumiinvamman aiheuttavia ja odottamattomia ulkoapäin tulevia vammoja. Sairauskuluvakuutus taas korvaa sisältä päin tulevat sairaudet ja kipeytymiset.

Kannattaa muistaa, että sairauskuluvakuutuksessa on rajoituksia sen suhteen, minkälaisessa urheilussa syntyneitä vammoja se korvaa. Sen sijaan yrittäjän tapaturmavakuutus on voimassa aina ja kaikkialla, kunhan se on otettu kattamaan työ- ja vapaa-aika. Näin yrittäjillä yleensä onkin. Yrittäjän vapaa-ajan turvassa ei ole muita urheilulajeihin liittyviä rajoituksia kuin moottoriurheilu ja se, jos saa urheilusta palkkaa. Yrittäjällä kannattaakin ehdottomasti olla sekä sairauskulu- ja tapaturmavakuutus, jotta pääsee kaikissa tilanteissa nopeasti hoitoon.

Hauskoja sählyhetkiä toivottaen,

Fanni

Lue lisää

YrittäjyysYrittäjän vakuutuksetTapaturmavakuutusArtikkeliYritys
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet