Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Kumppanimme HelsinkiMission apu löysi perille myös korona-aikana

Kumppanimme HelsinkiMission apu löysi perille myös korona-aikana

9.2.2021

Fennian pitkäaikaisella yhteistyökumppanilla HelsinkiMissiolla piti viime vuonna kiirettä. Yksinäisyyttä vastaan taisteleva järjestö tarjosi apua tuhansille senioreille ja nuorille. Korona teki vuodesta hyvin poikkeuksellisen: yksinäisyys ja avuntarve lisääntyivät, ja toisaalta avun antamista oli sovellettava vallitsevaan tilanteeseen sopivaksi. HelsinkiMission avun äärelle pääsi yhä useampi.

HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnalla tuetaan ja autetaan nuoria, lapsiperheitä ja senioreja. Järjestön ammattilaiset auttavat muun muassa Nuorten kriisipisteellä, Krisjouren för ungassa, Senioripysäkeillä, Resonaarin musiikkikoulussa ja Aggredissa.

Nuorten keskusteluavussa autettiin viime vuonna lähes 1 400 nuorta. Kasvua autettavien määrässä oli seitsemän prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Useimmin nuoret hakivat apua ennen kaikkea ahdistuneisuuteen ja masennukseen. Hieman yli puolelle riitti HelsinkiMission keskusteluapu, mutta noin kolmannes ohjattiin jatkohoitoon terveydenhuollon palveluihin.

"Nuorille oli merkityksellistä, että he saivat puhua ongelmistaan ja tulivat kuulluksi ja kohdatuksi. He kokivat, että ymmärrys omasta tilanteesta lisääntyi ja ajatukset selkiytyivät. Nuoret saivat keinoja käsitellä ongelmiaan ja tunsivat voivansa psyykkisesti paremmin keskusteluavun ansioista. Arvioimme toimintaamme jatkuvasti. Nuorilta saadun palautteen mukaan he olivat tyytyväisiä saamaansa apuun ja valmiita suosittelemaan sitä kavereillekin", kertoo HelsinkiMission hyvinvointijohtaja Hanna Kari.

Nuorten Kriisipisteen ja Krisjouren för ungan lisäksi HelsinkiMissio tuki nuoria muun muassa sosiaalisessa mediassa ja järjesti yli sadalle nuorelle oman tukihenkilön. Tässäkin toiminta kasvoi edellisvuodesta.

"Jokainen nuori ansaitsee saada apua ajoissa. On tärkeää päästä keskustelemaan niistä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Korona ja siihen liittyvät rajoitukset ovat vaikuttaneet meihin kaikkiin, mutta erityisesti nuorille tilanne on ollut haastava. Olen erittäin iloinen, että tukemme HelsinkiMissiolle on osaltaan antanut apua nuorille", sanoo Fennian viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaaja johtaja Anne Perälä.

Senioripysäkillä edellisvuotta enemmän asiakkaita

HelsinkiMission tukea saivat nuorten lisäksi yhä useammat seniorit. Esimerkiksi Senioripysäkillä kävi vuoden aikana 337 asiakasta, 22 prosenttia edellisvuotta enemmän. Perinteisten teemoitettujen Senioripysäkkiryhmien lisäksi vuonna 2020 pilotoitiin matalan kynnyksen yhteisöryhmää ja yksinäisyysryhmää.

"Senioreilta saadun palautteen perusteella jakamisen tärkeys korostui. Muiden elämäntarinoiden kuunteleminen auttoi monia huomaamaan, ettei olekaan yksin omien tuntemustensa kanssa. Ryhmä oli monille odotettu tapahtuma", sanoo Kari.

Yksinäisyydestä kärsivät niin nuoret, lapsiperheet kuin senioritkin. Arviolta 400 000 suomalaista kokee itsensä yksinäiseksi.

"Me Fennialla olemme tukeneet HelsinkiMissiota jo yli 15 vuoden ajan, ja haluamme auttaa järjestöä haastamaan suomalaisia tekoihin yksinäisyyttä vastaan. Yksinäisyys heikentää terveyttä ja kerää ympärilleen muita ongelmia. Siten se on inhimillisen kärsimyksen lisäksi myös merkittävä yhteiskunnallinen haaste", sanoo Perälä.

Fennia kehittää toimintaansa monivuotisessa uudistumishankkeessaan, Tulevaisuuden Fenniassa. Myös vastuullisuustoimintaa tullaan kehittämään vahvasti.

"Kuten HelsinkiMission ansiokas ja väsymätön työ osoittaa, vastuulliselle toiminnalle on koko ajan enemmän tarvetta", toteaa Perälä.

VastuullisuusArtikkeliFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet