Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Fennian pääkonttorin julkisivu.

Fennian vakavaraisuus pysyi vahvana – uudessa strategiassa Fenniaa rakennetaan asiakasarvo edellä

30.3.2023

Fennian tulos pysyi edellisvuoden tasolla haastavasta markkinaympäristöstä huolimatta. Fennian viime syksynä uudistamassa strategiassa tulevaisuuden Fenniaa rakennetaan asiakasarvo edellä.

Fennia-konsernin yhteenlaskettu tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli 114,3 miljoonaa euroa (edellisenä vuonna 108,8 milj. euroa). Konsernin vakuutusmaksutulo oli 653,4 miljoonaa euroa (671,5 milj. euroa) ja liikevaihto 544,2 miljoonaa euroa (966,3 milj. euroa). Konsernin vakavaraisuussuhde (SCR) on edelleen vahva 254,9 % (226,0 %).

– Tuloksemme oli vankka niin vahinko- kuin henkivakuutuksessakin. Sijoitustoiminnassa onnistuimme olosuhteisiin nähden hyvin, vaikka markkina oli haastava. Vakavaraisuutemme säilyi edelleen erittäin vahvana, sanoo Fennian toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Vahinkoyhtiön tulos oli ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja 142,0 miljoonaa euroa (84,8 milj. euroa). Vakuutusmaksutuotot laskivat 485,6 miljoonaan euroon (491,6 milj. euroa). Korvauskulut laskivat 308,3 miljoonaan euroon (355,6 milj. euroa), laskentaperiaatteisiin tehdyt muutokset pienentävät tilikauden korvauskuluja yhteensä 70,5 miljoonaa euroa.

Henkivakuutusyhtiön tulos oli ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja 6,7 miljoonaa euroa (29,4 milj. euroa). Vakuutusmaksutulot laskivat 164,0 miljoonaan euroon (169,6 milj. euroa) ja maksetut korvaukset olivat 110,2 miljoonaa euroa (106,5 milj. euroa).

Konsernin sijoitustoiminnan tulos heikkeni merkittävästi vertailuvuodesta johtuen haastavasta markkinaympäristöstä. Sijoitustoiminnan nettotuotto konsernissa oli -110,9 miljoonaa euroa (294,6 milj. euroa) sisältäen sijoitussidonnaisten sijoitusten tuotot. Sijoitustoiminnan nettotuotto konsernissa ilman sijoitussidonnaisten sijoitusten vaikutusta oli 26,3 miljoonaa euroa (87,0 milj. euroa).

Fennia uudisti strategiansa viime syksynä

Fennian viime syksynä uudistamassa strategiassa tulevaisuuden Fenniaa rakennetaan erityisesti asiakasarvo edellä. Visiona on olla vetovoimainen, vastuullinen Fennia.

‒ Meidän tavoitteenamme on saavuttaa parhaita osaajia houkutteleva työympäristö sekä tehdä kannattavaa ja vastuullista liiketoimintaa. Toimimme keskinäisyyden pohjalta ja käytämme tuloksemme asiakkaidemme eduksi, sanoo Yli-Kyyny.

Fennialla on käynnissä mittava liiketoiminta- ja järjestelmäuudistus Salesforcen ja Accenturen kanssa. Yli-Kyyny uskoo ensimmäisiä käyttöönotettavia palveluita nähtävän loppuvuodesta.

‒ Tavoitteenamme on luoda parempaa asiakaskokemusta mahdollistamalla liiketoimintamallien uudistamisen, selkeyttämällä tuotteitamme sekä sujuvoittamalla prosessejamme.

Strategian päivityksen seurauksena myös organisaatiota uudistettiin merkittävästi tämän vuoden alussa. Uusi rakenne liittää henkivakuutusyhtiö Henki-Fennian toiminnallisesti tiiviimmin yhteen emoyhtiön, Keskinäinen vakuutusyhtiö Fennian, kanssa.

‒ Uudelleenorganisoinnin avulla haluamme vahvistaa henkivakuutusliiketoiminnan kasvua ja edistää yhtiöiden yhdenmukaisia toimintatapoja.

Fennialla vakuutusalan tyytyväisimmät yritysasiakkaat jo neljä vuotta peräkkäin

Fennialla on EPSI Ratingin Vakuutus 2022 -tutkimuksen mukaan vakuutusalan tyytyväisimmät yritysasiakkaat jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Yli-Kyynyn mukaan tutkimustulos osoittaa, että Fenniaa viedään oikeaan suuntaan.

‒ Tutkimuksen mukaan meillä oli myös paras asiakasuskollisuus yritysasiakkaiden keskuudessa. Asiakkaamme kokevat olevansa oikein vakuutettuja. Tämä resonoi erinomaisesti uuden strategiamme kanssa, Yli-Kyyny kertoo.

‒ Pidän tulosta arvokkaana, sillä jokainen tyytyväinen asiakkuus on jatkuvasti ansaittava uudelleen. Tutkimus antaa hyviä eväitä toimintamme kehittämiseen, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin.

Liitteet

Fennian toimintakertomus ja tilinpäätös 2022 (pdf)
Henki-Fennian toimintakertomus ja tilinpäätös 2022 (pdf)

Lisätietoja

Tomi Yli-Kyyny
toimitusjohtaja
tomi.yli-kyyny@fennia.fi

Mika Manninen
CFO
mika.manninen@fennia.fi

Fennia – yrittämistä ja elämää varten

Me Fenniassa tarjoamme vahinko-, henki-, eläke- ja säästövakuuttamisen palveluita. Olemme aina täydellä sydämellä mahdollistamassa sitä, että sinä voit kokeilla ja yrittää. Kun sinä kehityt, me kehitymme mukana.

TiedoteFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet