Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Ihmiset makoilevat sohvalla.

Fennia-konsernin vakavaraisuus on vahva – Tulevaisuuden Fennian kehittäminen jatkuu

18.8.2022

Fennia-konsernin alkuvuoden maksutuotto parani edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Konsernin korvausmenot kasvoivat ja sijoitustuotto heikkeni selvästi edellisvuodesta haastavasta markkinatilanteesta johtuen. Konsernin vakavaraisuus on vahva ja yhtiö jatkaa Tulevaisuuden Fennian rakentamista.

Fennia-konsernin yhteenlaskettu tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli -33,0 miljoonaa euroa (edellisenä vuonna 46,4 milj. euroa). Konsernin vakuutusmaksutulo oli 436,6 miljoonaa euroa (422,8 milj. euroa) ja liikevaihto 226,5 miljoonaa euroa (623,2 milj. euroa). Liikevaihdon laskuun vaikuttaa merkittävästi sijoitustoiminnan nettotuottojen laskeminen. Konsernin vakavaraisuussuhde (SCR) on edelleen vahva 240,5 % (207,1 %).

– Konsernin korvauskulut kasvoivat muun muassa omaisuuden suurvahingoista ja alkutalven vaikeista keliolosuhteista johtuen. Kulunut vuosi on ollut erityisesti sijoittamisen kannalta haastava ja se näkyy myös tuloksessamme. Vahva vakavaraisuus luo kuitenkin hyvät edellytykset jatkaa yhtiön kehittämistä, sanoo Fennian toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny.

Vahinkovakuutusliiketoiminnan tulos oli ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja -31,5 miljoonaa euroa (32,4 milj. euroa). Vahinkoyhtiön vakuutusmaksutuotto kasvoi 244,8 miljoonaan euroon (235,1 milj. euroa), korvausmenojen ollessa 197,1 miljoonaa euroa (193,8 milj. euroa).

Henkivakuutusliiketoiminnan tulos oli ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja -1,5 miljoonaa euroa (14,0 milj. euroa). Vakuutusmaksutulo kasvoi 96,6 miljoonaan euroon (90,2 milj. euroa). Maksetut korvaukset nousivat ollen 52,2 miljoonaa euroa (50,0 milj. euroa).

Koko konsernin sijoitustoiminnan tulos heikkeni merkittävästi vertailuvuodesta johtuen korkojen noususta ja osakekurssien laskusta. Sijoitustoiminnan nettotuotto konsernissa oli -211,4 miljoonaa euroa (198,7 milj. euroa) sisältäen sijoitussidonnaisten sijoitusten tuotot. Sijoitustoiminnan nettotuotto konsernissa ilman sijoitussidonnaisten sijoitusten vaikutusta oli -37,1 miljoonaa euroa (58,1 milj. euroa)

Fennian uusi strategia työn alla, mittava liiketoiminta- ja järjestelmäuudistus jatkuu

Yli-Kyynyn mukaan katse pysyy edelleen digitalisaatiossa ja yhtiön kehittämisessä. Fennialla on parhaillaan käynnissä mittava liiketoiminta- ja järjestelmäuudistus Salesforcen ja Accenturen kanssa. Lisäksi yhtiö panostaa vahvasti brändin, asiakaskokemuksen ja kulttuurin kehittämiseen.

– Digitalisaatio muuttaa jatkuvasti tapaamme asioida. Muutos vaikuttaa myös vakuuttamiseen ja asiakkaidemme odotuksiin hyvästä palvelusta. Tavoitteemme on olla ymmärrettävä vakuutusyhtiö, jolla on tulevaisuudessa ennakoivin ja huolta pitävin asiakassuhde ja -kokemus, sekä erinomaiset digitaaliset kyvykkyydet, Yli-Kyyny kertoo.

Liitteet

Fennia-konserni - tulosanalyysi ja tunnusluvut 1-6/2022

Fennia – yrittämistä ja elämää varten

Vakuutus tarkoittaa valmistautumista tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Me Fenniassa tarjoamme vahinko-, henki-, eläke- ja säästövakuuttamisen palveluita. Olemme aina täydellä sydämellä mahdollistamassa sitä, että sinä voit kokeilla ja yrittää. Kun sinä kehityt, me kehitymme mukana.

Lue lisää

Tulevaisuuden FenniaTiedoteFennia
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet