Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Arvosta kesätyöntekijää – perehdytä hyvin

Arvosta kesätyöntekijää – perehdytä hyvin

18.4.2019

Kesätyöntekijät mahdollistavat monessa yrityksessä vakinaisten työntekijöiden lomailun. Jotta kesä sujuisi hyvin ja turvallisesti, kannattaa kesätyöntekijöiden perehdytys suunnitella ja toteuttaa huolella.

Vaikka tulija olisi ennestään tuttu tai perhepiiristä, ei kannata ottaa asioita itsestään selvänä, vaan huolehtia, että kesätyöntekijä tunnistaa ajoissa työn mahdolliset riskit ja osaa kiinnittää niihin huomiota. Perehdytyksellä osoitat myös, että kesätyöntekijä on tervetullut taloon ja hänen työllään on merkitystä.

Laitteiden ja työvälineiden käyttöön, turvalliseen työskentelytapaan ja vahinkotilanteiden ohjeisiin kannattaa perehdyttää jo ennen työn aloittamista.

– Perehdyttämistä on hyvä kesän aikana seurata ja myös kysyä työntekijältä lisäperehdytyksen tarpeesta. Jokainen uusi työntekijä saa ensimmäisten työpäivien aikana sellaisen informaatiotulvan, että on hyvä kerrata asioita, joihin henkilö kokee tarvitsevansa lisäapua, sanoo Fennian riskipäällikkö Piia Kyllönen.

Hyvä lisätuki uudelle kesätyöntekijälle on nimetty työnohjaaja, joka tukee opastusjakson jälkeen.

Kesätyöntekijä saattaa työskennellä ainakin ajoittain myös yksin, ilman kokeiden työntekijöiden tukea. Sen vuoksi on hyvä varmistaa, että hän tietää, millainen vaitiolovelvollisuus hänellä on ja kuinka toimia esimerkiksi yrityksen avainten ja laskujen kanssa. Huijauslaskut ovat jokakesäinen riesa, joten laskuihin liittyvät asiat on syytä käydä hyvin läpi. Samoin tietoturva-asioiden perehdytys kannattaa tehdä huolella.

Kun perehdytys hoidetaan hyvin, kesätyöntekijä osaa toimia turvallisesti ja on motivoinut ja kertoo myös hyvistä kokemuksistaan eteenpäin. Kun perehdytät hyvin, rakennat samalla myös hyvää työnantajamielikuvaa.

Työturvallisuus Artikkeli Yritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Henkilöasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja