Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Koti ja omaisuus
 • Mökkivakuutus

Mökkivakuutus

Mökkivakuutuksemme erityisetu on nopea Kodinkoneapu: saat rikkoutunutta vastaavan laitteen mökille kuljetettuna.
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous mökkivakuutuksesta

Nopea Kodinkoneapu

Saat rikkoutuneen kodinkoneen tilalle vastaavan laitteen mökille kuljetettuna.

Apua rakennusvahinkoihin 24/7

Fennian Taloapu 24h auttaa vuorokauden ympäri rakennukselle sattuneissa vahingoissa.

Vakuutus kattaa myös pienveneet

Jolla, kanootti, kajakki, soutuvene ja alle 5 hv:n perämoottori kuuluvat mökin irtaimistovakuutuksen piiriin 2 000 euroon asti.

Vakituisen asuntosi kotivakuutus ei korvaa mökille tapahtuneita vahinkoja. Omistitpa siis kesämökin tai ympärivuotisen loma-asunnon, muista ottaa sen turvaksi sopiva vakuutusturva.

Näin mökkivakuutukset korvaavat

Laaja kotivakuutus
Peruskoti-vakuutus
Palovakuutus
Kaikki kotivakuutuksemme korvaavat irti päässeestä tulesta aiheutuneet palovahingot sekä tulisijasta tai lämmityslaitteesta äkillisesti ja arvaamattomasti nousseen noen aiheuttamat vahingot.
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen putkistosta äkillisesti, ennalta arvaamattomasti ja suoraan vuotaneen nesteen ja kaasun aiheuttamat vahingot.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen LVISA-laitteiden (lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiolaitteiden) äkilliset ja ennalta-arvaamattomat rikkoutumiset. Peruskotivakuutus korvaa rikkoutumiset 5 100 euroon asti.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat varkauden, murtautumisen ja ilkivallan aiheuttamat vahingot. Vakuutukset korvaavat myös ulkona tilapäisesti säilytettävän polkupyörän anastuksen, jos pyörä on ollut lukittuna.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa myrskyn tai rakeiden aiheuttamat rakennus- ja irtaimistovahingot. Peruskotivakuutus korvaa myrskyn aiheuttamat vahingot rakennukselle ja siinä olevalle irtaimistolle, kun puuskatuulen nopeus on vähintään 21 m/s. Rakennuksen ulkopuoliselle seinänpäällykselle tai ikkunalle, ovelle, antennilaitteelle tai piha-alueella oleville kiinteille tavanomaisille rakenteille aiheutunut vahinko korvataan vain, jos sen on aiheuttanut myrskyn kaatama puu tai myrskyn irrottama muu esine. Parvekkeella tai ulkona olevan irtaimiston vahinkoja ei korvata.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi ukkosesta johtuvat jännitevaihteluiden aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset.
Ei sisälly
Ei sisälly
Laaja mökkivakuutus korvaa rakennukselle tai sen osille aiheutuneet vahingot, kun rikkoutuminen aiheutuu äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Vastuuvakuutus korvaa, jos sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte toiselle henkilölle vahingon, josta hän on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.
Vakuutus korvaa sinun tai perheenjäsenesi välttämättömät ja kohtuulliset asianajokulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä perusteettomien vaatimusten kiistämiseksi henkilöllisyysvarkaustapauksissa. Vakuutus sisältää myös puhelintuen, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä, havaita ja rajoittaa vahingon laajuutta henkilöllisyysvarkaustapauksissa. Henkilöllisyysvarkaudella tarkoitetaan tilannetta, jossa kolmas osapuoli ilman vakuutetun suostumusta käyttää vakuutetun henkilöllisyystodistusta tarkoituksenaan kavaltaa tai tehdä muu rikollinen teko.

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Mökkivakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fenniaturvan kotivakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F20-F100
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F400-F300
Vakuutusehdot - Fenniaturvan yleiset sopimusehdot

Miksi mökkivakuutus kannattaa ottaa?

Mökki tai vapaa-ajan asunto on joskus kuin toinen koti. Vakuutuksen ottaminen mökille ei siis ole turhaa. Mökkivakuutus turvaa vapaa-ajan asuntosi myös silloin kun et ole itse paikalla.

Mökkivakuutuksella varaudut äkillisiin tai ennalta-arvaamattomiin vahinkoihin, kuten ilkivaltaan tai myrskyn tuhoihin. Mökkivakuutukseen kuuluu mökki tai vapaa-ajan asunto, mukaan lukien viemäri- ja vesijohtoputket, irtaimisto ja piha. Sauna on vakuutettava aina erikseen.

Näin hyödyt, kun otat meiltä mökkivakuutuksen

 • Saat käyttöösi nopean ja joustavan Kodinkoneapumme, josta voit saada rikkoutunutta vastaavan kodinkoneen suoraan mökillesi toimitettuna. Rikkoutuneen kodinkoneen korvauksessa huomioidaan ikävähennys ja omavastuu.

 • Saat mökkirakennuksen ja sen irtaimiston vakuutuksesta 15 prosentin alennuksen, kun suojaat mökkisi hälytysjärjestelmällä, jolla hälytys menee automaattisesti ympärivuorokautiseen päivystykseen hälytys- tai valvontakeskukseen.

 • Apunasi on Fennian Taloapu 24h -palvelu, joka auttaa rakennusvahingoissa ympäri vuorokauden.

Fennian Taloapu 24h on aina palveluksessasi

Tapahtuiko omakotitalossasi vesi- tai palovahinko, vaurioittiko myrsky kesämökkiäsi? Estääkö vahinko kodissasi asumisen? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Taloapu 24h on apunasi kellon ympäri. Voit soittaa meille milloin vain, tai ilmoittaa vahingosta Oma Fenniassa.

Teemme vahinkoilmoituksen puolestasi, tilaamme vahinkokartoituksen ja autamme sinua vahinkojen korjaamisessa.

Lue Taloapu 24h:sta lisää täältä

Näin vakuutat mökkisi ja lisärakennukset

Valitse mökillesi ja muille piharakennuksille turvatasosi omien tarpeidesi mukaan. Jos vapaa-ajan asuntosi tai mökkisi on hyvin varusteltu, siellä on esimerkiksi LVI-laitteita ja kodinkoneita, kannattaa sekä rakennus että irtaimisto vakuuttaa laajalla kotivakuutuksella.

Yli kahdeksan neliömetrin lisärakennukset eivät kuulu päärakennuksen vakuutuksen piiriin, vaan ne on vakuutettava erikseen.

Mitä vakuutukseen kuuluu?

Mökin vakuutukseen kuuluvat muun muassa

 • vakuutettava rakennus

 • enintään kahdeksan neliömetrin suuruiset kevytrakenteiset rakennukset, esimerkiksi grillikatos, leikkimökki, kasvihuone, puusee tai ulkovaja yhteensä enintään 10 000 euroon asti

 • tavanomaiset terassit

 • tavanomainen laituri, joka on enintään 4 000 euron arvoinen

 • piha-alueella olevat kiinteät tavanomaiset rakenteet, esimerkiksi aita, lipputanko, uima-allas ja kylpytynnyri

 • viemäri- ja vesijohtoputkistot

 • LVI-laitteet

 • tontilla olevat sähköjohdot, kWh-mittarit ja sähköpääkeskukset

 • pihapiirin maaperä ja puutarha.

Irtaimiston vakuutukseen kuuluvat muun muassa

 • mökki-irtaimisto (käsityökalut, puutarhakalusteet, työnnettävät ruohonleikkurit ja puutarhajyrsin)

 • huonekalut, astiat, kirjat ja tekstiilit

 • kodinkoneet ja viihde-elektroniikka

 • vaatteet ja asusteet

 • harrastus- ja urheiluvälineet.

Mikä vaikuttaa mökkivakuutuksen hintaan?

Mökkivakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi asunnon sijainti, käyttötarkoitus, pinta-ala ja rakennusvuosi. Hintaan vaikuttaa myös mahdollisten käyttövesi- ja viemäriputkistojen ikä sekä vakuutusturvan laajuus.

Mökkivakuutuksen omavastuu on valintasi mukaan vähintään 150 ja enintään 1 700 euroa. Omavastuun maksat kokonaiskuluista, jos vahinko sattuu.

Huolehdi, että mökkivakuutus on ajan tasalla

Mökin vakuutusta tulee päivittää tarpeen mukaan. Vakuutusta pitää päivittää esimerkiksi silloin, jos rakennat vapaa-ajan asunnolle tai mökille lasitetun terassin tai kuistin. Lasitettu terassi tai kuisti lisää mökin kokonaispinta-alaa ja vaikuttaa siis mökkivakuutuksen hintaan. Kokonaispinta-alan on oltava vakuutuksessa aina ajan tasalla.

Olipa irtaimistosi minkä arvoinen tahansa, muista tavaroiden huolellinen säilytys, äläkä jätä omaisuutta ilman valvontaa esimerkiksi lukitsemattomaan ulkovarastoon.

Sattuiko vahinko?

Puhelimelle tai tabletille sattui vahinkoKodinkone tai tietokone rikkoutuiMuuta omaisuutta rikkoutui, varastettiin tai katosiHenkilöllisyysvarkausRakennukselle sattui vahinkoVenevahinko
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Lisää aiheesta

Kesähattu, sandaalit ja aurinkolasit

Matkatavaravakuutus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet