Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Koti ja omaisuus
 • Mökkivakuutus

Mökkivakuutus

Mökkivakuutuksemme erityisetu on nopea Kodinkoneapu: saat rikkoutunutta vastaavan laitteen mökille kuljetettuna.
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous mökkivakuutuksesta

Omistitpa kesämökin tai ympärivuotisen vapaa-ajan asunnon, sinun kannattaa ottaa sen turvaksi sopiva vakuutusturva. Vaikka mökki on usein kuin toinen koti, vakituisen asuntosi kotivakuutus ei korvaa sille tapahtuneita vahinkoja.

Näin mökkivakuutukset korvaavat

Laaja kotivakuutus
Peruskoti-vakuutus
Palovakuutus
Kaikki kotivakuutuksemme korvaavat irti päässeestä tulesta aiheutuneet palovahingot sekä tulisijasta tai lämmityslaitteesta äkillisesti ja arvaamattomasti nousseen noen aiheuttamat vahingot.
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen putkistosta äkillisesti, ennalta arvaamattomasti ja suoraan vuotaneen nesteen ja kaasun aiheuttamat vahingot.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat rakennuksen LVISA-laitteiden (lämpö-, vesi-, ilmastointi-, sähkö- ja automaatiolaitteiden) äkilliset ja ennalta-arvaamattomat rikkoutumiset. Peruskotivakuutus korvaa rikkoutumiset 5 100 euroon asti.
Ei sisälly
Peruskotivakuutus ja laaja kotivakuutus korvaavat varkauden, murtautumisen ja ilkivallan aiheuttamat vahingot. Vakuutukset korvaavat myös ulkona tilapäisesti säilytettävän polkupyörän anastuksen, jos pyörä on ollut lukittuna.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa myrskyn tai rakeiden aiheuttamat rakennus- ja irtaimistovahingot. Peruskotivakuutus korvaa myrskyn aiheuttamat vahingot rakennukselle ja siinä olevalle irtaimistolle, kun puuskatuulen nopeus on vähintään 21 m/s. Rakennuksen ulkopuoliselle seinänpäällykselle tai ikkunalle, ovelle, antennilaitteelle tai piha-alueella oleville kiinteille tavanomaisille rakenteille aiheutunut vahinko korvataan vain, jos sen on aiheuttanut myrskyn kaatama puu tai myrskyn irrottama muu esine. Parvekkeella tai ulkona olevan irtaimiston vahinkoja ei korvata.
Ei sisälly
Laaja kotivakuutus korvaa esimerkiksi ukkosesta johtuvat jännitevaihteluiden aiheuttamat laitteiden rikkoutumiset.
Ei sisälly
Ei sisälly
Laaja mökkivakuutus korvaa rakennukselle tai sen osille aiheutuneet vahingot, kun rikkoutuminen aiheutuu äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Vastuuvakuutus korvaa, jos sinä tai perheenjäsenesi aiheutatte toiselle henkilölle vahingon, josta hän on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa.
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä riita-, rikos- ja hakemusasioissa.
Vakuutus korvaa sinun tai perheenjäsenesi välttämättömät ja kohtuulliset asianajokulut, jotka ovat aiheutuneet lakimiesavun käyttämisestä perusteettomien vaatimusten kiistämiseksi henkilöllisyysvarkaustapauksissa. Vakuutus sisältää myös puhelintuen, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä, havaita ja rajoittaa vahingon laajuutta henkilöllisyysvarkaustapauksissa. Henkilöllisyysvarkaudella tarkoitetaan tilannetta, jossa kolmas osapuoli ilman vakuutetun suostumusta käyttää vakuutetun henkilöllisyystodistusta tarkoituksenaan kavaltaa tai tehdä muu rikollinen teko.

Taulukossa olemme listanneet tiivistetysti vakuutukseen liittyvät tiedot. Muistathan lukea myös vakuutusehdot, joista löydät vakuutuksen sisällön ja ehdot kokonaisuudessaan.

Vakuutusesite ja -ehdot

Esite - Fenniaturvan kotivakuutukset
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F20-F100
Vakuutusehdot - Fenniaturva: F400-F300
Vakuutusehdot - Fenniaturvan yleiset sopimusehdot

Näin hyödyt, kun otat meiltä mökkivakuutuksen

 • Saat käyttöösi nopean ja joustavan Kodinkoneapumme, josta voit saada rikkoutunutta vastaavan kodinkoneen suoraan mökillesi toimitettuna. 

 • Saat mökkirakennuksen ja sen irtaimiston vakuutuksesta 15 prosentin alennuksen, kun suojaat mökkisi hälytysjärjestelmällä, jolla hälytys menee automaattisesti ympärivuorokautiseen päivystykseen.

 • Mökin irtaimiston vakuutus kattaa myös soutuveneen ja sen alle viiden hevosvoiman perämoottorin.

Fennian Taloapu 24h on aina palveluksessasi

Tapahtuiko omakotitalossasi vesi- tai palovahinko, vaurioittiko myrsky kesämökkiäsi? Estääkö vahinko kodissasi asumisen? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Taloapu 24h on apunasi kellon ympäri. Voit soittaa meille milloin vain, tai ilmoittaa vahingosta Oma Fenniassa.

Teemme vahinkoilmoituksen puolestasi, tilaamme vahinkokartoituksen ja autamme sinua vahinkojen korjaamisessa.

Lue Taloapu 24h:sta lisää täältä

Näin vakuutat mökkisi ja lisärakennukset

Voit valita eritasoiset kotivakuutukset mökillesi ja sen lisärakennuksille. Jos vapaa-ajan asunnossasi tai mökissäsi on hyvä varustetaso, esimerkiksi LVI-laitteet ja kodinkoneet, kannattaa sekä rakennus että irtaimisto vakuuttaa laajalla kotivakuutuksella. Rantasaunalle tai vesijohdottomalle ja viemäröimättömälle varastolle riittävä turva on peruskotivakuutus. Yli neljän neliömetrin lisärakennukset eivät kuulu päärakennuksen vakuutuksen piiriin, vaan ne on vakuutettava erikseen.

Mitä kuuluu mökin ja irtaimiston kotivakuutukseen?

Mökin vakuutukseen kuuluvat muun muassa

 • vakuutettava rakennus

 • viemäri- ja vesijohtoputkistot

 • LVI-laitteet

 • tontilla olevat sähköjohdot, kWh-mittarit ja sähköpääkeskukset

 • piha-alueella olevat kiinteät tavanomaiset rakenteet, esimerkiksi aita, lipputanko, uima-allas ja kylpytynnyri

 • enintään neljän neliömetrin suuruiset kevytrakenteiset rakennukset, esimerkiksi grillikatos, leikkimökki, kasvihuone, puusee tai ulkovaja

 • tavanomainen terassi

 • tavanomainen laituri, joka on enintään 4 000 euron arvoinen

 • pihapiirin maaperä ja puutarha.

Irtaimiston vakuutukseen kuuluvat muun muassa

 • mökki-irtaimisto (käsityökalut, puutarhakalusteet ja työnnettävät ruohonleikkuri ja puutarhajyrsin)

 • huonekalut, astiat, kirjat ja kodin tekstiilit

 • kodinkoneet ja viihde-elektroniikka

 • vaatteet ja asusteet

 • harrastus- ja urheiluvälineet.

Sattuiko vahinko?

Puhelimelle, tabletille tai kannettavalle tietokoneelle sattui vahinkoKodinkone rikkoutuiMuuta omaisuutta rikkoutui, varastettiin tai katosiHenkilöllisyysvarkausRakennukselle sattui vahinkoMetsävahinkoVenevahinko
Katso muut vahingot

Vakuutukset henkilöasiakkaille

Ajoneuvot ja liikenne

Lisää aiheesta

Moottoripyörän vakuutus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa Fennia-konsernistaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia-konserni
Konsernin yhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet