Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Tomi Yli-Kyyny blir Fennias nya verkställande direktör
Tomi Yli-Kyyny

Tomi Yli-Kyyny blir Fennias nya verkställande direktör

24.11.2021

Fennias verkställande direktör Antti Kuljukka har meddelat att han slutar efter nästan 20 år som verkställande direktör i koncernen. Diplomingenjör Tomi Yli-Kyyny som återvänder till försäkringsbranschen har utsetts till ny verkställande direktör. Yli-Kyyny tillträder sin tjänst 1.5.2022.

Fennias mångåriga förändringsprogram Framtidens Fennia pågår just nu med syftet att skapa branschens bästa kundupplevelse i framtiden. Målet är att vara ett människonära försäkringsbolag som vårdar sina kundförhållanden och kundupplevelser med branschens bästa framförhållning och en strålande digital kompetens. Verkställande direktör Antti Kuljukka som startade programmet lämnar över taktpinnen till den nya verkställande direktören som ser till att de kommande faserna lyckas.

– Jag är nöjd över att vi har kommit i gång med vårt bygge av framtiden. Vi har redan satsat på vårt varumärke och vår företagskultur och därigenom utvecklat kundupplevelsen. Under hösten slutförde vi partnerdiskussionerna och bolaget börjar nu skapa helt nya, moderna produkter och ett avancerat försäkringssystem under de närmaste åren tillsammans med Salesforce och Accenture, säger Kuljukka.

– Jag har arbetat på Fennia i nästa 20 år och jag tror att den bästa tidpunkten för en ny vd att ta över är just nu när vi står inför att bygga upp något nytt. Det känns bra att överlåta ansvaret nu när vi har hög solvens, en fantastiskt kompetent personal och de nöjdaste företagskunderna i försäkringsbranschen för tredje året i rad, fortsätter Kuljukka.

Den nya verkställande direktören Tomi Yli-Kyyny har tidigare varit vd för Caruna Networks sedan 2017. Yli-Kyyny har över 20 års ledarskapserfarenhet inom försäkringsbranschen. Han var vd för Porasto 1999–2000, medlem i Pohjolas ledningsgrupp 2000–2005 och vd för Pohjola Försäkring samt styrelsemedlem 2005–2011. Sedan 2019 har Yli-Kyyny varit styrelsemedlem i Fennia.

– Vid valet av verkställande direktör betonade vi gedigen och mångsidig erfarenhet av försäkringsbranschen samt förmåga att leda förändring. Tomi känner Fennias affärsstrategi och administrationssystem, och har dessutom starka meriter inom förändringsledning och kundorienterad modernisering av företagsverksamhet. Tomi kan bygga vidare på Antti Kuljukkas förtjänstfulla arbete, säger Mikael Ahlbäck, Fennias styrelses ordförande.
Kuljukka fortsätter som bolagets verkställande direktör fram till 30.4.2022, därefter inleder Yli-Kyyny uppdraget 1.5.2022. Yli-Kyyny genomgår bolagets introduktionsprogram innan han börjar.

– Jag har fått följa Antti Kuljukkas framgångsrika arbete tidigare som styrelsemedlem. Det känns bra att få fortsätta med arbetet och leda Fennia mot en alltmer kundorienterad verksamhet. Under de närmaste åren kommer vi särskilt att ta ett stort steg inom utveckling av digitala tjänster, berättar Yli-Kyyny.

Mer information

Anne Perälä
kommunikationsdirektör
tfn 050 588 3344

Fennia – för företagande och liv

Försäkring betyder att du gör dig redo för framtida möjligheter. Vi på Fennia erbjuder tjänster inom skade-, liv-, pensions- och sparförsäkring. Vi vill av hela vårt hjärta göra det möjligt för dig att pröva och vara företagsam. Du utvecklas, och vi med dig.


Vi jobbar på FenniaFramtidens FenniaMeddelandeFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor