Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Mikko Pöyhönen, Fennia.

Mikko Pöyhönen direktör för Fennias fordonsförsäkrings- och skadetjänster

12.2.2021

Mikko Pöyhönen blir ny ledare för Fennias fordonsförsäkrings- och skadetjänster. Pöyhönen, som har en lång karriär inom försäkringsbranschen, tillför förändringsprogrammet Framtidens Fennia gedigen erfarenhet och know-how, men också mod och intresse att pröva på nytt.

I bagaget har Mikko Pöyhönen sin över 20 år långa erfarenhet av fordonsförsäkring, partnerskap, produkter, prissättning, processutveckling och ledarskap när han kommer till Fennia. Han har jobbat över 18 år på If Skadeförsäkring, av vilka 10 år i chefsposition, och de senaste åren på Pohjola Försäkring som direktör med ansvar för fordons- och trafikförsäkringar.

Hos Fennia kommer Pöyhönen att ansvara för fordonsförsäkrings- och fordonsskadetjänsterna samt verka som medlem av ledningsgruppen för Fennias försäkringsverksamhet.

– Det främsta målet för vårt mångåriga förnyelseprogram Framtidens Fennia är att ge bäst kundupplevelse i branschen. Därför utvecklar vi vår verksamhet på många olika sätt. För att bygga Framtidens Fennia och erbjuda våra kunder förstklassiga tjänster både under pågående förändringar och därefter behöver vi erfarna och starka proffs som Mikko, säger Fennias operativa direktör Antti Huhtala.

Pöyhönen beskriver sig själv som nyfiken, entusiastisk och målinriktad.

– Jag brukar se mot framtiden med tillit och mod. Utöver min mångåriga erfarenhet och know-how är jag säker på att jag kan tillföra både nyfikenhet och entusiasm. Jag tror på öppenhet och intensivt samarbete samt på mod att pröva på nytt och att vara sig själv, säger Pöyhönen.

– Jag kommer att ”ge järnet” på Fennias förändringsresa. Grunden och målsättningen för Framtidens Fennia är mycket motiverande, ambitiös och samtidigt realistiskt, fortsätter Pöyhönen.

Pöyhönen har fartfyllda intressen. Sommartid tillbringar han tid med sin familj, kör motorcykel, läser deckare och rastar familjens hundar.

– Jag vill leva livet fullt ut med alla sinnen. Känna, möjliggöra, påverka av hela mitt hjärta. Men familjen är nummer ett. Vi är mycket tillsammans, utövar olika intressen, lagar mat eller bara njuter av varandras sällskap, säger Pöyhönen.

Framtidens FenniaMeddelandeFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor