Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Koukussa yrittäjyyteen

Koukussa yrittäjyyteen

15.2.2017

Joonas Aholalla on käsissään tuote, joka pyrkii mullistamaan kokousten varaamisen ja hallinnan globaalisti. MeetingPackage.com ei toki ole yritysideana Aholan ensimmäinen, sillä yrittäjänä hän aloitti jo 14-vuotiaana digiboksien maahantuojana. Viime vuonna yrittäjyyteen koukussa oleva Ahola pokkasikin ensimmäisenä suomalaisena kansainvälisesti arvostetun Nuori yrittäjyys -palkinnon.

Nykyisen yrityksen esivaiheen idea syntyi vuonna 2013, kun Joonas Ahola havahtui silloisessa tapahtumatuotantoyrityksessään, että tapahtumien järjestäminen oli Suomessa työn ja vaivan takana.

– Aloin pohtia, miten voisimme tehdä tapahtumantuotannosta selkeämpää ja automatisoida palvelua. Seuraavana vuonna syntyi Elämysjuhlat.fi-palvelu, joka vastasi haasteisiin, Ahola kertoo.

Sivustolta löytyi myös valmiita kokouspaketteja, joiden Ahola huomasi myyvän parhaiten. Tämä innosti häntä keskittymään pelkästään yrityksille suunnattujen kokousten järjestämiseen, mistä sai alkunsa Aholan nykyisen palvelun Suomen markkinoille suunnattu edeltäjä Kokouspaketit.com. Nykyisen muotonsa kansainvälisille markkinoille suunnattu MeetingPackage.com-palvelu sai vuonna 2015.

– Nykyinen alustamme on mahdollista integroida osaksi hotellien varausjärjestelmiä. Asiakkaat näkevät yhdellä silmäyksellä aina kunkin kohteen reaaliaikaisen varaustilanteen, ja samalla tarjoamme heille läpinäkyvimmän ja halvimman online-hinnan. Yritykset puolestaan saavat tärkeää tietoa siitä, ketkä yhtiössä kokouksia varaavat ja kuinka paljon kokousten järjestämiseen investoidaan. Omat tulomme muodostuvat kokouspaikoilta toteutuneiden varausten perusteella, Ahola kertoo.

Kansainvälistä ensimetreistä lähtien Aholalle oli alusta asti selvää, että yritys tähtäisi heti kansainvälisille markkinoille.

– Halusimme heti päästä tekemään asioita isosti. Huomasimme pian, että kokousten järjestämiseen liittyvät palvelut olivat Suomen ulkopuolella yhtä lailla puutteellisia. Aika tarjouspyyntöjen lähettämisestä itse varauksen tekemiseen oli liian pitkä ja sekava prosessi, sanoo Ahola.

Ensimmäiset sijoittajansa MeetingPackage.com löysi vuonna 2015. Syksyllä 2016 palvelu lanseerattiin Isossa-Britanniassa, jonka ohella yritys toimii myös Irlannissa ja Pohjoismaissa. Varauksia palvelu on jo kuitenkin välittänyt yli 22 eri maahan.

Viime vuoden lopulla MeetingPackage.com solmi merkittävän sopimuksen kansainvälisen CWT-liikematkatoimiston kanssa, joka otti yrityksen verkkoalustan käyttöönsä. Pian sen jälkeen Joonas Ahola vastaanotti Brysselissä ensimmäisenä suomalaisena pääpalkinnon kansainvälisten kauppakamarien verkoston AmCham EU:n ja Junior Achievement -verkoston järjestämässä nuorten yrittäjien kilpailussa.

– Rahapalkintoa tärkeämpi oli meille suotu mahdollisuus saada neljä globaalin yhtiön toimitusjohtajaa mentoroimaan yritystämme vuodeksi. Tämä on aivan uskomaton mahdollisuus, sillä olemme lähdössä valloittamaan muuta Eurooppaa sekä Yhdysvaltoja, Ahola iloitsee.

Yrittäjyyden elinikäinen oppikoulu

– Opin joka päivä uutta. Yrittäminen on itsessään elinikäinen oppikoulu. Opiskelin itsekin koulussa hetken liiketaloutta, mutta koen oppivani työni kautta parhaiten. Erityisen opettavaiseksi yrittäminen muuttui, kun aloimme kansainvälistyä, sanoo Ahola.

Ahola kertoo, että MeetingPackage.comin taustalla toimii niin hallituksessa kuin sijoittajinakin merkityksellisiä henkilöitä, jotka antavat arvokkaan tukensa liiketoimintaa koskevissa päätöksissä.

– Itsensä kannattaa ympäröidä ihmisillä, jotka ovat tehneet vastaavanlaista liiketoimintaa jo pidemmän aikaa ja ehtineet sekä onnistua että epäonnistua. On hyvä ammentaa oppeja muiden virheistä, jotta voi itse välttyä pahimmilta sudenkuopilta. Omia virheitä ei myöskään pidä pelätä, sillä nekin kuuluvat olennaisena osana yrittämiseen, Ahola muistuttaa.

Yrittäjyys on elämäntapa

Ahola kannustaa kaikkia yrittäjäksi pohtivia kokeilemaan siipiään käytännössä. Hänelle yrittäjyys on elämäntapa, joka vaatii pitkiä työntäyteisiä päiviä, mutta myös antaa paljon.

– Ahkera ja rohkea pitää olla, mutta kenenkään ei tarvitse yrittää yksin. Kannustan kaikkia yrittäjiä ennen kaikkea hakemaan ajoissa tukea ja apua asioihin, jotka itselle ovat täysin uusia. Itselleni tällainen seikka oli esimerkiksi rahoituksen hakeminen, Ahola kertoo.

Ahola itse on kiitollinen mahtavasta tiimistään, jonka kanssa hän tekee päivittäin töitä.

– Vierellä kannattaa pitää ihmiset, jotka vievät sinua ja yritystäsi eteenpäin. Aina ei tarvitse olla paras, mutta aina pitäisi tietää, mistä lähtee hakemaan apua, hän kiteyttää.

Joonas Ahola

Fennia-lehti 1/2017

Teksti: Pepita Wakkola

Lue lisää

FöretagandeArtikelFöretag
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor