Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Fasaden på Fennias huvudkontor.

Hanna Hartikainen ny verkställande direktör för Fennia från och med 1.3.2025

22.5.2024

Verkställande direktör för Fennia Tomi Yli-Kyyny går nästa år i pension enligt planerna efter att ha arbetat som verkställande direktör för Fennia under de senaste tre åren. Till ny verkställande direktör har utsetts Hanna Hartikainen. Hon börjar hos Fennia senast 1.3.2025.

Den nya verkställande direktören Hanna Hartikainen övergår till Fennia från uppgiften som verkställande direktör för LokalTapiola Ömsesidiga Försäkringsbolag. Hartikainen har en mycket omfattande erfarenhet av finans- och försäkringsbranschen, och hon har tidigare arbetat som verkställande direktör för OP-Livförsäkrings Ab och i flera olika ledningsuppgifter bland annat hos Pohjola Försäkring och i Andelsbankscentralen.

– Vid valet av en ny verkställande direktör betonade vi i synnerhet gediget kunnande om försäkringsbranschen samt förmåga att leda förändringar. Hanna Hartikainen kan således fortsätta det arbete som Tomi Yli-Kyyny har utfört så bra under de senaste åren, säger Mikael Ahlbäck, ordförande för Fennias styrelse.

Fennia genomför en omfattande reform av bolagets affärsverksamhet och IT-system under kommande år. Verksamheten reformeras i synnerhet med fokus på kundvärde.

– Fennia är en ansvarstagande och solid aktör. Bolaget har kunnat anpassa sig och reformeras många gånger under sin historia. Jag är mycket glad över att jag nästa år får leda det här kundägda bolaget på den nuvarande förändringsresan, säger Hartikainen.

Förfrågningar om ytterligare information

Anne Perälä
kommunikationsdirektör
tfn 050 588 3344

Vi jobbar på FenniaMeddelandeFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor