Hyppää sisältöön
    Personkunder
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Fordon och trafik
  • Bogseringsserviceförsäkring för lastbilar och bussar

Bogseringsserviceförsäkring för lastbilar och bussar

Vad ersätter bogseringsserviceförsäkringen?

  • Bogseringsserviceförsäkringen ersätter bärgning till närmaste verkstad när resan har avbrutits på grund av ett fel på fordonet eller avkörning.

  • Försäkringen ersätter också kostnader för bärgning av ett fordon som kört av vägen och kostnader för bogsering av ett fordon som fastnat på vägen till en plats varifrån resan kan fortsätta med fordonet.

Bogseringsserviceförsäkringen har en självrisk som anges i försäkringsbrevet. Utbetalning av ersättning sänker inte bonusen i fordonets kaskoförsäkring.

Vid ett försäkringsfall som har inträffat i Finland ersätts kostnader upp till högst 2 600 euro per försäkringsfall. Om försäkringsfallet inträffar inom försäkringens giltighetsområde utanför Finland är ersättningens maximibelopp 5 000 euro per försäkringsfall.

Fennia har rätt att välja leverantören av bärgningstjänster. Om bogsering eller en annan åtgärd utförs av en annan tjänsteproducent än den som Fennia bestämt eller om anskaffningen görs hos någon annan än hos den som Fennia bestämt, kan ersättningen betalas ut till högst det belopp som reparationen eller anskaffningen skulle ha kostat hos den tjänsteproducent eller på den anskaffningsplats som Fennia bestämt.

Bogseringsserviceförsäkringen ersätter inte reparationskostnader. I stället för bärgningskostnader kan fordonets reparation dock ersättas på plats till högst bärgningskostnaden.

Närmare information om försäkringsskyddet för ditt fordon finns på nättjänsten Mitt Fennia för företag.

Lisää aiheesta

Arbetskollegor vid datorn.

Fullmakt för uträttande av försäkrings- och skadeärenden för företag

Lue lisää
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceVanliga frågorAktuelltMedietjänsterPrivatkunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetSamtalspriser och integritetsskyddKakor