Kiinteistön vastuu- ja oikeusturvavakuutukset

Fennian kiinteistövakuutus on tarkoitettu asuin-, toimisto- ja liikekiinteistöille. Kiinteistön toimintaa turvaavia vakuutuksia ovat kiinteistön vastuuvakuutus, kiinteistön hallinnon vastuuvakuutus sekä kiinteistön oikeusturvavakuutus.

Kiinteistön vastuuvakuutuksella kiinteistön omistaja voi varautua korvausvastuuseen aiheuttamistaan henkilö- ja esinevahingoista, jotka syntyvät kiinteistönomistajan huolimattomuudesta kiinteistön hoitoon tai kunnossapitoon liittyvissä asioissa.

Kiinteistön hallinnon vastuuvakuutuksesta korvataan taloudellisia vahinkoja, jotka aiheutuvat hallituksen ja muun, kuin ammattimaisen isännöitsijän tekemistä laiminlyönneistä.

Vahinko voi aiheutua taloyhtiölle, osakkeenomistajalle tai ulkopuoliselle. Vakuutettuja ovat hallituksen jäsenten lisäksi hallituksen varajäsenet sekä yhtiökokouksen puheenjohtaja.

Kiinteistön oikeusturvavakuutuksesta korvataan lakimiehen käyttämisestä aiheutuvia kuluja riita-, rikos- ja hakemusasioissa, kun asia liittyy kiinteistön omistukseen, hallintaan, hoitoon tai käyttöön.

Tutustu esitteeseen ja ehtoihin:

Kiinteistövakuutus-esite

Kiinteistön vastuuvakuutusehdot 

Kiinteistön hallinnon vastuuvakuutusehdot

Kiinteistön oikeusturvavakuutusehdot

Tarkista vakuutusehtosi
Jos olet jo asiakkaamme, pyydämme sinua tutustumaan vakuutusehtoihin ja omaan vakuutuskirjaasi. Vakuutussopimuksesi sisältö voi poiketa tällä sivulla julkaistuista vakuutusehdoista.

Näin vakuutuksemme korvasi, kun jalkakäytävän hiekoitus unohtui

Kiinteistöosakeyhtiö unohti hiekoittaa kunnossapitovastuullaan olleen jalkakäytävän, jolloin jalankulkija liukastui ja loukkaantui. Fennia korvasi loukkaantuneen jalankulkijan sairaanhoitokulut kiinteistönomistajan vastuuvakuutuksen perusteella.

Näin vakuutuksemme korvasi, kun korjauskustannuksista syntynyt riita ratkaistiin oikeusteitse

Asunto-osakeyhtiö sopi rakennusliikkeen kanssa, että rakennusliike korjaa tuntityönä rakennuksen julkisivua. Laskusta ja työtunneista syntyi kuitenkin erimielisyyttä. Asia jouduttiin lopulta ratkaisemaan käräjäoikeudessa.

Fennia korvasi asunto-osakeyhtiölle lakimiehen käyttämisestä aiheutuneet kulut kiinteistön oikeusturvavakuutuksen perusteella.

Turvaa rakennus ja vuokratulo

Kiinteistövakuutuksella turvaat rakennukset vahinkojen varalta ja varaudut vuokratulojen menetykseen.

Lue lisää.

Hyötytietoa asunto- ja kiinteistöyhtiöille

Taloyhtio.net

Kiinteistöliitto

Asunto-osakeyhtiölaki

Vahingon sattuessa

Meiltä saat asiantuntevaa apua vahingon sattuessa. Korvauksen hakeminen onnistuu helposti verkkopalvelussa tai puhelimitse.

Katso ohjeet vahinkotilanteisiin

 Tulosta