Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Fennias samhällsansvar

Vi på Fennia vill vara med och bygga ett samhälle som tar ansvar och har företagaranda. Därför deltar vi i ansvarsfull verksamhet inom flera delområden i samhället och finns i enlighet med vår mission till för företagande och liv.

Ekonomiskt ansvar och främjande av företagande

Vi på Fennia vill stötta företag i alla storlekar, både i med- och motvind. Det att företagare och företag är framgångsrika i Finland och utomlands är ytterst viktigt både för oss och för hela vårt samhälle.

Vi sätter stort värde på våra kunders framgång och deras ekonomiska trygghet. Dessutom är vi skyldiga att ta hand om vår egen soliditet, eftersom vi som försäkringsbolag har ett stort ansvar. Fennia bedriver verksamhet enligt de lagar som gäller finans- och försäkringsbranschen och de normer som utfärdats med stöd av dem, transparent och öppet.

Läs mer om vårt ekonomiska ansvar och främjande av företagande →

Socialt ansvar – samarbete för likvärdighet

Jämlikhet och likvärdighet är viktigt för oss. För att främja dessa samarbetar vi ständigt med olika organisationer, vars arbete gör vårt samhälle till en bättre plats.

Läs mer om vårt sociala ansvar →

Personalansvar

Hos Fennia betyder personalansvar att arbetshälsa och produktivitet går hand i hand. Fennias företagskultur utmanar personalen att lära sig och utvecklas, och cheferna har en coachande attityd. Målsättningen är att varje Fenniaanställd ska kunna kombinera arbete och fritid på ett sätt som ger bästa möjliga glädje och välbefinnande. En kompetent, välmående och motiverad personal säkerställer vår framtida konkurrenskraft i en värld i förändring.

Läs mer om vårt personalansvar →

Samhällsansvarsrapport

Vår samhällsansvarsrapport beskriver Fenniakoncernens ansvarsfulla och hållbara affärsverksamhet. Rapporten riktar sig till våra kunder, samarbetspartner och intressegrupper, som är intresserade av vår affärsverksamhet.

Samhällsansvarsrapporter hittas här →

Beaktande av de negativa konsekvenserna av placeringsbeslut och försäkringsrådgivning för hållbarhetsfaktorer

Inget beaktande av investeringsbesluts negativa konsekvenser för hållbarhetsfaktorer

Fennia Liv beaktar hittills inte sina investeringsbesluts negativa konsekvenser för hållbarhetsfaktorer. Bedömningens metoder och kriterier har blivit färdiga först i slutet av 2022 och bolagen som erbjuder investeringsobjekt publicerar tillräckliga uppgifter om investeringsobjekten först under 2023. Negativa konsekvenser beaktas i takt med att uppgifter om investeringsobjekten blir tillgängliga under 2023 och Fennia Livs egna tillvägagångssätt för rapportering tas i bruk.

Inget beaktande av de negativa konsekvenserna av försäkringsrådgivning för hållbarhetsfaktorer

Fennia Liv beaktar hittills inte i sin försäkringsrådgivning investeringsbesluts negativa konsekvenser för hållbarhetsfaktorer. Bedömningens metoder och kriterier har blivit färdiga först i slutet av 2022 och bolag som erbjuder investeringsobjekt för Fennia Livs försäkringar publicerar tillräckliga uppgifter om investeringsobjekten först under 2023. Avsikten är att beakta negativa konsekvenser i takt med att tillräckligt omfattande uppgifter om investeringsobjekten som kopplas till försäkringar blir tillgängliga under 2023.

Ekonomiskt ansvar och främjande av företagande
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor