Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Fennian Asiakasvuosialennuksen säännöt henkilöasiakkaille

Fennian Asiakasvuosialennuksen säännöt henkilöasiakkaille

Voimassa 1.1.2024 alkaen

Fennian Asiakasvuosialennuksen säännöt yritysasiakkaille löydät osoitteesta fennia.fi/asiakasvuosialennus-saannot-yritys.

Fennian vakuutuksenottaja-asiakkaana saat Fennian Asiakasvuosialennuksen sääntöjen (jatkossa “Asiakasvuosialennus”) mukaisesti alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista, jotka kuuluvat Asiakasvuosialennuksen piiriin. Asiakasvuosialennus ei vaikuta yksittäisten vakuutusten vakuutusehtoihin.

Asiakasvuosialennuksessa on määritelty

 • ajankohdat, joista Asiakasvuosialennuksen tarkoittaman asiakkuuden (jatkossa ”Asiakkuus”) keston laskenta alkaa ja päättyy

 • alennuksen piiriin kuuluvat vakuutukset ja

 • alennuksen määrä.

Nämä säännöt ovat voimassa 1.1.2024 alkaen. Ilmoitamme mahdollisista sääntöihin tulevista muutoksista verkkosivuillamme viimeistään 30 päivää ennen muutosten voimaantuloa.

Alennuksen saavat asiakkaat yksilöidään henkilötunnuksella. Et voi siirtää Asiakasvuosialennustasi tai Asiakkuuttasi toiselle henkilölle.

Asiakasvuosialennukseesi vaikuttavan Asiakkuuden keston laskenta aloitetaan siitä, kun Fenniasta tai Henki-Fenniasta ottamasi vakuutus tulee voimaan.

Asiakkuuden keston laskennassa ei oteta huomioon:

 • Henki-Fennian asiamiesten tarjoamia vakuutuksia, joita asiamiehet markkinoivat ja tarjoavat omilla tuotenimillään

 • Fennian asiamiesten tarjoamia vakuutuksia, joita asiamiehet markkinoivat ja tarjoavat omien tuotteidensa ja palveluidensa yhteydessä.

Asiakkuutesi keston laskenta päättyy, kun sinulla ei ole Fenniassa tai Henki-Fenniassa voimassa sellaista vakuutusta, joka otetaan huomioon Asiakkuuden keston laskennassa. Katsomme Asiakkuutesi jatkuvan silloin, jos se katkeaa korkeintaan 30 päivän ajaksi. Jos Asiakkuutesi katkeaa yli 30 päivän ajaksi, Asiakkuuden katsotaan katkoksen jälkeen alkavan kuten uudella asiakkaalla.

Vaikka tietyn vakuutuksen ottaminen aloittaisi Asiakkuuden keston laskennan, kaikista vakuutuksista ei anneta alennusta.

Annamme Asiakasvuosialennuksen Fenniasta otettujen vakuutusten maksuista.

Asiakasvuosialennuksen piiriin eivät kuitenkaan kuulu nämä vakuutukset

 • Henki-Fennian vakuutukset

 • Liikennevakuutus

 • Työtapaturma- ja ammattitautivakuutus

 • Potilasvakuutus

 • Rakennusvirhevakuutus

 • Ainaisvakuutukset

 • Rahoitusyhtiöiden Liikennekaskot

 • Fennian asiamiesten tarjoamat vakuutukset, joita asiamiehet markkinoivat ja tarjoavat omien tuotteidensa ja palveluidensa yhteydessä.

Annamme Asiakasvuosialennuksen oheisen taulukon mukaan Asiakkuuden alkamista seuraavan vuoden alusta (1. tammikuuta) alkaen.

Annamme Asiakasvuosialennuksen edun piiriin kuuluvien vakuutusten vakuutuskausien tai vakuutusmaksukausien vakuutusmaksuista alennusta seuraavasti:

Asiakasvuosialennuksen taulukko. Asiakkuutesi kesto vuoden ensimmäisenä päivänä määrää alennusprosentin. Huomioimme alennuksen edun piirissä olevalla vapaaehtoisella vakuutuksellasi, kun vakuutuskautesi uudistuu tai teet uuden vakuutussopimuksen

Vakuutuskauden ajan käytämme alennusprosenttia, joka oli voimassa vakuutuskauden tai vakuutusmaksukauden vaihtuessa. Alennusprosentti päivittyy vakuutussopimuksesi vakuutuskauden uudistuessa kuluvan vuoden 1.1. tilanteen mukaan. Jos vakuutussopimukseesi lisätään vakuutuskauden aikana turvia tai vakuutuksia, alennus annetaan samansuuruisena kuin mikä vakuutussopimuksen kauden alkaessa oli käytössä.

Ikoni - idea

Vakuutuskausi on sovittu ja vakuutuskirjaan merkitty vakuutuksen voimassaoloaika.

Vakuutusmaksukausi on ajanjakso, jolta vakuutuksenottaja maksaa vakuutusmaksun sopimuksen mukaan säännöllisin väliajoin.

Poikkeustapauksissa Asiakkuutesi kesto saattaa pidentyä, jos vakuutus alkaa takautuvasti. Näissä tilanteissa alennusprosenttisi muuttuu pidentynyttä Asiakkuuden kestoa vastaavaksi vasta, kun seuraava vakuutuskausi tai vakuutusmaksukausi vaihtuu.

Annamme Asiakasvuosialennuksen yhdessä muiden Fennian myöntämien prosentuaalisten alennusten kanssa peräkkäisinä laskutoimituksina. Alennus määritetään vakuutusmaksun verottomasta ja palosuojelumaksuttomasta osasta.

Asiakasvuosialennuksen mukainen alennus ei kuitenkaan koskaan alenna vakuutusmaksua minimimaksurajan alle, jos vakuutuksella on sellainen.

Löydät lisää tietoa Asiakasvuosialennuksesta osoitteesta fennia.fi/asiakas.

Luo sivusta PDF-dokumentti

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet