Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Ajoneuvot ja liikenne
 • Yksilöllinen ajoneuvovakuutus

Yksilöllinen ajoneuvovakuutus

Valitse yrityksesi autolle liikennevakuutuksen lisäksi halutessasi Premiumkasko, Laaja Fenniakasko tai Fennian osakasko. Saat Premiumkaskoon ja Laajaan Fenniakaskoon heti täyden bonuksen ja bonusturvan.
Varaa aika verkkotapaamiseen

Kaskoon 70 %:n maksimibonus

Saat kaskon kolarivakuutukseen heti 70 %:n maksimibonuksen ja bonusturvan, jonka ansiosta ensimmäinen kolarivakuutuksesta korvattu vahinko ei alenna bonustasi.

Apunasi on Fennian Autoapu 24h

Autoapu 24h -palvelu neuvoo sinua kaikenlaisissa ajoneuvovahingoissa Suomessa ja ulkomailla.

Kattava kumppaniverkosto

Vahingon sattuessa laaja kumppaniverkostomme on käytössäsi ympäri Suomen.

Liikenteessä on vaikea välttyä yllätyksiltä, vaikka itse olisi varma ja kokenut kuljettaja. Meiltä saat vakuutuksen isojen ja pienten tilanteiden turvaksi. Ajoneuvovakuutukset korvaavat liikenteessä sattuneita yrityksesi ajoneuvon esine- ja henkilövahinkoja. Valitse yrityksesi ajoneuvon turvaksi liikennevakuutus ja Fenniakasko.

Valitse pelkkä liikennevakuutus tai ota lisäturvaa Fenniakaskolla

Liikennevakuutus korvaa vain liikenneonnettomuudessa aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Yrityksen ajoneuvon turvaksi kannattaakin ottaa lisäksi Fenniakasko. Se korvaa yrityksen ajoneuvolle sattuvia vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet esimerkiksi kolarin, hirvivahingon tai varkauden seurauksena. Fenniakasko korvaa myös muun muassa ajoneuvon hinauksen, jos matkasi keskeytyy esimerkiksi teknisen vian vuoksi.

Voit itse valita Fenniakaskon laajuuden ja omavastuun määrän. Valitse sopivin vaihtoehto:

 • kokoa Fenniakasko itse erillisistä vakuutuksista tai

 • valitse sinulle sopiva, valmis Fenniakasko-paketti.

Valitse tarpeisiisi sopiva autovakuutus

Premiumkasko
Laaja Fenniakasko
Fennian osakasko
Liikenne-vakuutus
Hirvivahinkovakuutus korvaa vahingot, jotka syntyvät auton törmätessä hirvieläimeen (esimerkiksi hirvi, poro, peura, kauris).
Ei sisälly
Palovakuutus korvaa irti päässeestä tulesta ja sähkölaitteiden oikosulusta aiheutuneet vahingot.
Ei sisälly
Varkausvakuutus korvaa varastetun ajoneuvon tai varastetun ajoneuvon osan. Vakuutus korvaa myös vahingot, jotka ovat aiheutuneet varkauden tai luvattoman käytön aikana tai näiden yrityksen yhteydessä. Korvauksen edellytys on, että ajoneuvo on ollut lukittuna tai lukitussa tilassa. Varkaudesta on aina ilmoitettava poliisille.
Ei sisälly
Autopalveluvakuutus korvaa matkan keskeyttämisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja, kun keskeytymisen syynä on ollut autoon tullut vika, vaurio tai auton anastus. Korvattavia kuluja ovat muun muassa auton tielle nostaminen ja kuljettaminen lähimpään korjaamoon. Jos sähköauton akku tyhjenee kesken ajon, autopalveluvakuutus korvaa ajoneuvon kuljetuksen lähimpään sellaiseen paikkaan, jossa ajoakut voidaan ladata.
Ei sisälly
Oikeusturvavakuutus korvaa välttämättömät ja kohtuulliset asianajo- ja oikeudenkäyntikulut ajoneuvon omistamiseen, hallintaan tai kuljettamiseen liittyvissä riita-asioissa sekä riitaisissa rikos- ja hakemusasioissa.
Ei sisälly
Moottoriajoneuvon ulkomaan vastuuvakuutus korvaa ajoneuvon ulkomailla liikenteessä käytöstä aiheutuneen vahingonkorvausvelvollisuuden siltä osin, kuin liikennevakuutus ei sitä korvaa. Vakuutus on voimassa Euroopan talousalueen (ETAn) ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa. Venäjällä vakuutus kattaa vain matkustajille aiheutettuja henkilövahinkoja.
Jos Laajan Fenniakaskon voimassaoloalue on sovittu olevan voimassa myös Venäjällä ja tästä on mainittu vakuutuskirjassa, moottoriajoneuvon ulkomaan vastuuvakuutus on voimassa Venäjällä kuten muissakin Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisissa Green Card -sopimusmaissa.
Ei sisälly
Ei sisälly
Kolarivakuutus korvaa vahingot, jotka aiheutuvat esimerkiksi ajoneuvon tieltä suistumisesta, kaatumisesta, putoamisesta tai törmäämisestä.
Ei sisälly
Ei sisälly
Bonusturvan ansioista kaskovakuutuksen bonus ei alene ensimmäisestä kolarivakuutuksesta korvatusta vahingosta. Vain kolarivakuutuksesta korvattu vahinko voi alentaa kaskovakuutuksen bonusta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ilkivaltavakuutus korvaa tahallisesta vahingonteosta aiheutuneet vahingot, kun tapahtuma-aika ja -paikka voidaan määritellä. Ilkivallasta on aina ilmoitettava poliisille. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltavakuutuksesta.
Valittavissa
Ei sisälly
Osamaksu- ja leasingvakuutus korvaa ajoneuvon myyjälle, vuokranantajalle, panttioikeuden tai autokiinnityksen haltijalle aiheutuneen menetyksen, jos vahinkoa ei korvata esimerkiksi ajoneuvon lukitsematta jättämisen vuoksi tai siksi, että se ei ole ollut lukitussa tai vartioidussa säilytyssuojassa.
Ei sisälly
Ei sisälly
Lunastusturva sisältyy aina Premiumkaskoon ja Laajaan Fenniakaskoon sen voi lisätä erikseen. Lunastusturvasta maksetaan uuden vastaavan henkilöauton käteismyyntihinta, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:
a) ajoneuvo on ollut vakuutetun omistuksessa tai hallinnassa ja vapaaehtoisella ajoneuvovakuutuksella vakuutettuna ensirekisteröinnistä asti
b) ajoneuvo on alle kolme vuotta vanha
c) ajoneuvolla on ajettu alle 60 000 kilometriä
d) arvioidut korjauskulut ovat yli 40 prosenttia uuden vastaavan ajoneuvon käteismyyntihinnasta.
Jos edellä mainitut edellytykset eivät täyty, Fennia maksaa lisäkorvauksena jopa 30 prosenttia auton käyvän arvon päälle. Tällöin korjauskulujen arvioidun määrän tulee olla vähintään 60 prosenttia ajoneuvon käyvästä arvosta ennen vahinkoa. Korvauksen korotus on enintään 40 000 euroa.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Lasivakuutus korvaa ajoneuvon tuulilasiin kohdistuneesta iskusta aiheutuneen vahingon.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Vuokra-autovakuutus korvaa Fennian kautta vuokratun auton kuluja, kun omaa autoa ei kolari-, hirvivahinko-, ilkivalta-, palo-, varkaus- tai lasivakuutuksen vakuutustapahtumien vuoksi voida käyttää. Vuokra-autovakuutuksen saat yksityiskäyttöön rekisteröidylle henkilöautolle, joka on vakuutettu Fenniakaskon kolarivakuutuksella. Korvausta maksetaan enintään 30 vuorokaudelta.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Keskeytysvakuutus
Ei sisälly
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Pysäköintivakuutus korvaa pysäköidylle ajoneuvolle aiheutuneen vahingon, kun vahingon aiheuttajaa ei saada selville.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Eläinvahinkovakuutus korvaa vahingon, jonka syynä on törmäys muuhun eläimeen kuin hirvieläimeen.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Luonnonilmiövakuutus korvaa ajoneuvolle aiheutuneen vahingon, kun vahingon syynä ovat rakeet tai myrsky, myrskyn vuoksi pudonnut oksa tai kaatunut puu tai tulva, kun ajoneuvo on ollut pysäköitynä.
Valittavissa
Ei sisälly
Ei sisälly
Henkilövahingot
Ei sisälly
Ei sisälly
Ei sisälly
Jos olet itse liikennevahingon syytön osapuoli, syyllisen osapuolen liikennevakuutus korvaa sinulle aiheutuneita vahinkoja. Ajoneuvon oma liikennevakuutus ei koskaan korvaa tätä ajoneuvoa, siihen kytkettyä hinattavaa ajoneuvoa tai näissä olevaa omaisuutta. Ajoneuvon oma liikennevakuutus ei myöskään korvaa sen omistajan, haltijan tai kuljettajan muutakaan omaisuutta.
Ei sisälly
Ei sisälly
Ei sisälly

Taulukossa olemme kertoneet tiivistetysti, mitä eri vakuutukset sisältävät. Kaikki vakuutustapahtumat ja korvattavat vahingot rajoituksineen ovat vakuutusehdoissa ja laissa. Muistathan tutustua niihin.

Liikenne- ja kaskovakuutuksen bonukset

Palkitsemme hyvän ajotavan ja vahingottomat vakuutuskaudet maksualennuksina eli bonuksina. Toisin sanoen, mitä vähemmän sinulle sattuu vahinkoja, sitä vähemmän maksat autovakuutuksistasi.

Liikennevakuutuksen bonukset:

 • Maksimibonuksesi on 83 prosenttia, ja voit saavuttaa sen nopeimmillaan neljässä vuodessa.

 • Tarjoamme 64 prosentin lähtöbonuksen vähintään 30-vuotiaalle uudelle ja vahingoitta ajaneelle kuljettajalle.

 • Tarjoamme saman bonuksen vakuutuksenottajan kaikkiin autoihin.

 • Korkein bonusluokkamme sisältää bonusturvan, jonka ansiosta ensimmäinen liikennevahinko ei laske vakuutuksesi bonuksia.

Kaskovakuutusten bonukset:

 • Saat uuteen Premiumkaskoon tai Laajaan Fenniakaskoon heti 70 prosentin maksimibonuksen ja bonusturvan.

 • Bonusturva tarkoittaa, että ensimmäinen kolarivakuutuksesta korvattu vahinko ei alenna kaskovakuutuksen bonusta.

 • Vain kolarivakuutuksen perusteella maksettu korvaus voi alentaa bonustasi. Sen sijaan esimerkiksi pysäköinti-, eläinvahinko- tai luonnonilmiövakuutuksesta korvattu vahinko ei alenna bonustasi.

Fennian Autoapu 24h on aina palveluksessasi

Ajoitko kolarin, kolhittiinko ajoneuvoasi, tarvitsetko ajoneuvon hinauksen tai vuokra-ajoneuvon käyttöösi? Ei hätää – me autamme sinua!

Fennian Autoapu 24h on tukenasi ajoneuvovahinkoihin liittyvissä asioissa Suomessa ja ulkomailla. Vahingon korvattavuus ratkaistaan ehtojen mukaan ja riippuu vakuutusturvasi laajuudesta ja sisällöstä.

Järjestämme hinauksen, teemme vahinkoilmoituksen puolestasi ja varmistamme, että pääset jatkamaan matkaasi sujuvasti. 

Lue lisää Autoapu 24h:sta

Tuote-esitteet ja vakuutusehdot

Yksilöllistä ajoneuvovakuutusta koskevat tuote-esitteet ja vakuutusehdot löydät alta. Linkeistä avautuvat esitteiden ja ehtojen omat verkkosivut, mutta sivujen lopusta löydät linkin myös tulostettavaan pdf-versioon.

Esite - Fennian ajoneuvovakuutukset
Vakuutusehdot - Liikennevakuutus
Vakuutusehdot - Fenniakasko

Sattuiko vahinko?

Tarvitsen hinaustaAuton tuulilasi rikkoutuiAjoneuvo vahingoittuiLoukkaantuminen liikenneonnettomuudessaKuljetusvahingot
Katso muut vahingot

Vakuutukset yritysasiakkaille

Yrittäjän vakuutukset

Lisää aiheesta

Kättelevät kädet ikoni.

Yrityksen vastuuvahinko

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet