Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Yrittäjä Mikko Leppilampi: Yrittäjyys on luovan ihmisen valinta

Yrittäjä Mikko Leppilampi: Yrittäjyys on luovan ihmisen valinta

24.5.2021

Näyttelijä, juontaja ja laulaja – näistä tehtävistä Mikko Leppilampi, 42, tunnetaan. Mutta todellisuudessa suurin osa Leppilammen ajasta kuluu oman ML Entertainment -yrityksen pyörittämisessä. Oman yrityksen lisäksi Leppilammella on sormensa pelissä muun muassa Suvilahti Event Hub -tapahtumakeskushankkeessa, ja yllättävimpänä – tätä nykyään myös pesulabisneksessä.

Mikko Leppilampi itseasiassa haluaa mielellään keskustella yrittäjyydestään. Hän on ollut mukana tekemässä myös yrittäjäaiheista podcast-sarjaa ”Olen yrittäjä” yhdessä Fennian kanssa. Sarjassa kuullaan useita julkisuudesta tunnettuja henkilöitä kertomassa työn tekemisen murroksesta ja yrittämisestä. Podcast-jaksoissa kuullaan muun muassa Anna Puun, Miki Kuusen, Max Seeckin, Vappu Pimiän ja Esa Saarisen mietteitä.

“Yrittäjyys näkyy kaikessa tekemisessäni”

Jo pyrkiessään Montréalin Concordia-yliopistoon opiskelemaan elokuvatuotantoa, Leppilampi koki haluavansa ymmärtää viihdealaa laaja-alaisesti. Vaikka palo ja intohimo lavalle ja kameran eteen on ollut kova, on hän nähnyt itsensä aina hallitsemassa kokonaisuuksia. Yrittäjyyden Leppilampi kokee melkeinpä luonteenpiirteenään.

– Ihmiselle joka ei ole halunnut suitsia luovuuttaan ja ideoitaan, on yrittäjyys ollut luonteva vaihtoehto.

Yritystoiminta kietoutuu vahvasti myös Leppilammen vapaa-aikaan, sillä mies on mukana muun muassa Uggo Resort -hankkeessa, joka suunnittelee ryhmille räätälöityjä vapaa-ajan kokemuksia Ukkohallassa ja sen ympäristössä.

“Yrittäjän verkostoihin pätevät samat lainalaisuudet kuin muihinkin ihmissuhteisiin”

Mikä on ystävien tai tukiverkkojen merkitys ihmiselle ylipäätään, heittää Leppilampi vastakysymyksen.

– Jos sinulla on verkostoja ja huolehdit siitä, että kohtelet toisia ihmisiä niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan, jätät hyvän muistijäljen siten, että ihmisten on mukavaa toimia kanssasi. Yhdessä tekemisen ja yhdessä ideoimisen myötä yrittäminen on paljon mukavampaa.

Leppilampi kertoo, että hänelle on kasvanut pitkän esiintyjäuran aikana laaja verkosto, jonka myötä hän kokee mahdollisesti saavansa ideoitaan esiin helpommin. Niiden kontaktien hyödyntämisen Leppilampi kokee olleen kaiken yritystoiminnan A ja O.

– Vaikkapa Suvilahti Event Hub -hanke on niin massiivinen kaupunki- ja kiinteistökehityshanke ja ekosysteemi, jossa on mukana rakennusyhtiöitä, rahoittajia, kulttuurikenttää, yrityskenttää ja ravintolamaailmaa. Siinä osaamiseni on hyvin vahvasti niissä verkostoissa ja oikeiden asioiden ja ihmisten yhdistämisessä.

Mikon 3 oivallusta yrittäjyydestä:

1. Luota asiat, joita et itse osaa, sellaisille, jotka osaavat.

Pyydä apua, kysy ja delegoi. Hanki hyvä tilintarkastaja ja kirjanpitäjä. Kun juoksevista asioista ei tule murhetta, on se on tekijä, joka vapauttaa keskittymään täydellisesti omaan tekemiseen.

2. Toimi oman intohimosi piirissä.

Valitse alue minkä tunnet ja tiedät. Tee sellaisia asioita, jotka ovat luontaisia ja joissa koet, että olet hyvä. Yrittäjyys on elämää eikä se loppupeleissä ole sen kummempaa kuin elämä ylipäätään.

3. Myönnä itsellesi ettet osaa kaikkea.

Avun pyytämistä en voi tarpeeksi painottaa. Sen myöntäminen ettei osaa kaikkea, on tosi iso juttu.

Olen yrittäjä -podcastiin voit tutustua täällä: https://www.fennia.fi/sisaltostudio

Lue lisää

YrittäjyysArtikkeliFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet