Hyppää sisältöön
  Kotitaloudet
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
 • Fennia ja Henki-Fennia
 • Ohjeet
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Vuokra-autovakuutus pelastaa, kun oma auto jättää tien poskeen

Vuokra-autovakuutus pelastaa, kun oma auto jättää tien poskeen

15.10.2020

Vuokra-autovakuutus korvaa vuokra-auton kuluja silloin, kun joudut jättämään oman autosi korjaamolle. Tarkista autosi vakuutusturva, niin voit hypätä rattiin rennoin mielin.

Onko auto sinulle välttämätön väline arjen pyörittämisessä? Monelle meistä se on, eikä arki suju ilman omaa autoa, jolla kuljetaan töihin ja harrastuksiin, haetaan lapset päiväkodista ja koulusta, käydään kaupassa ja hurautetaan viikonlopuksi mökille. Kun autolle sattuu jotain, on jostain saatava tilalle uusi menopeli.

Tällaisia tilanteita varten on onneksi autovakuutukseen lisäturvana liitettävä vuokra-autovakuutus. Voit valita autovakuutukseen tarpeidesi mukaan joko vuokra-autovakuutuksen tai laajan vuokra-autovakuutuksen.

Vuokra-autovakuutus korvaa vuokra-auton kuluja silloin, kun oma autosi on ajokelvoton tai korjattavana kaskovakuutuksesta korvattavan vahingon takia. Auton korjauksessa saattaa helposti vierähtää useita päiviä, kun korjaamolle odotellaan oikeanlaisia varaosia, auton runkoa oiotaan ja maalipintaa paikataan. Jos et sillä välin pärjää julkisilla liikennevälineillä tai polkupyörällä, tulee vuokra-auto tarpeeseen.

Laaja vuokra-autovakuutus korvaa vuokra-auton kuluja myös silloin, kun automatkasi keskeytyy autopalveluvakuutuksesta korvattavan vahingon, kuten autoon tulleen vian tai vaurion vuoksi, ja autosi joudutaan hinaamaan korjaamolle. Uudet autot ovat teknisesti niin kehittyneitä, että suurin osa meistä jää melko neuvottomaksi, kun auto jättää tienposkeen teknisen vian takia. Laajan vuokra-autovakuutuksen turvin saat auton hinattua korjaamolle ja vuokra-auton käyttöösi korjauksen ajaksi.

Näin vuokra-autovakuutus toimii

 • Voit saada vuokra-autovakuutuksen henkilö- tai pakettiautolle. Vakuutus otetaan lisäturvana

  autovakuutukseen
  . Voit valita tarpeesi mukaan joko vuokra-autovakuutuksen tai alle kymmenen vuotta vanhalle autolle laajan vuokra-autovakuutuksen.

 • Vuokra-autovakuutus korvaa vuokra-auton kuluja oman autosi korjauksen ajalta. Vaihtoehtoisesti voit saada 35 euron päiväkorvauksen menetetyiltä ajopäiviltä. Korvauksen saamisen edellytyksenä on, että vakuutuksesta jää maksettavaa vielä vähennysten (omavastuu ja muut vakuutusehtojen ja vakuutussopimuslain mukaiset vähennykset) jälkeen.

 • Jos et ole varma, sisältyykö autovakuutukseesi vuokra-autovakuutusta,

Ajoneuvot Autovakuutus Artikkeli Liikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Yritysasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja