Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Sisältöstudio
 • Mitä on yksityisleasing ja kenelle se sopii?

Mitä on yksityisleasing ja kenelle se sopii?

8.12.2020

Yksityisleasing on yhä suositumpi tapa hankkia käyttöön uusi auto. Mitä autoleasing on ja milloin se kannattaa?

Yksityisleasing, tai liisaaminen, tarkoittaa auton pitkäaikaista vuokrasopimusta kuukausimaksua vastaan.

– Miltei jokainen automerkki ja rahoitusyhtiö tarjoaa jo ajoneuvon rahoittamiseksi osamaksusopimuksen rinnalla yksityisleasingiä, kertoo Fennian tuotepäällikkö Raili Tuulas.

Leasingautoa hankkiessasi sovit auton vuokra-ajasta, vuosittaisesta kilometrimäärästä sekä lisäpalveluista, kuten määräaikaishuolloista.

– Palveluntarjoajasta riippuen leasing-pakettiin voi saada mukaan paljonkin erilaista huolenpitoa, muun muassa renkaat ja niiden vaihdot, vakuutukset, huollon aikaisen sijaisauton ja vaikkapa autopesuja. Polttoainekulut ja ajoneuvoverot jäävät liisaajaan maksettaviksi, mutta lähes kaiken muun voi paketoida kiinteään kuukausihintaan, Tuulas kertoo.

Usein leasingiä tarjoava yritys, esimerkiksi autoliike, vaatii liikennevakuutuksen lisäksi laajan autovakuutuksen. Jos leasing-pakettisi ei sisällä vakuutusta, meiltä Fennialta voit ostaa leasing-autollesi sekä liikennevakuutuksen että juuri sopivan laajuisen kaskovakuutuksen helposti verkosta.

Yksityis-leasing houkuttelee mutkattomuutta arvostavia autoilijoita

Leasing-auton hinta määräytyy auton tyypin, vuokra-ajan, ajokilometrien sekä palvelupaketin mukaan. Pieni ”kauppakassi” on edullisempi kuin iso katumaasturi, ja nykyään tarjolla on uusien autojen lisäksi myös vähän käytettyjä autoja.

– Yksityisleasing houkutteleekin mutkattomuutta arvostavia autoilijoita, jotka haluavat käyttöönsä tuliterän menopelin, mutta auton omistaminen ei ole tärkeää. Liisaus voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, jos tarvitsee autoa käyttöönsä vaikkapa töitä varten pariksi vuodeksi, eikä halua sitoa siihen rahojaan käteisen, lainan tai osamaksun muodossa, Tuulas toteaa.

Tuulas huomauttaa myös, että yksi pitkäaikaisvuokrauksen eduista on se, että auton jälleenmyyntiarvosta huolehtiminen jää autoliikkeelle. Auton arvonalenema on nimittäin yksi autoilun suurimmista kuluista.

– Jos kuitenkin kiinnyt autoon, tarkista etukäteen sopimuksestasi, onko se mahdollista lunastaa itselle vuokrausajan päätteeksi, Tuulas neuvoo.

Leasingauto vai oma menopeli?

 • Mieti ensin, millaiseen käyttöön tarvitset auton, ja millaisen auton haluat. Liisaus mahdollistaa sen, että saat käyttöösi kuukausimaksua vastaan uuden tai vähän käytetyn auton, mutta mitä arvokkaampi auto, sen kalliimpi on myös kuukausimaksu. Myös auton vuokrakauden pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Kolmen tai neljän vuoden leasing-sopimus saattaa tulla suhteessa edullisemmaksi kuin vaikkapa kahden vuoden sopimusta.

 • Laske sitten, kuinka paljon sinulle yleensä kertyy kuukaudessa ajokilometrejä. Yksityisleasing sopii hyvin etenkin vähän ajavalle autoilijalle, sillä auton kuukausihinta on sitä pienempi, mitä vähemmän mittariin kertyy kilometrejä. Etukäteen kannattaa myös selvittää sopimuksen ylittävien ajokilometrien hinta, sillä niistä voi kertyä iso summa maksettavaksi vuokra-ajan päätyttyä. Tarkista myös sopimuksen muutosehdot, jos haluat vaikkapa luopua autosta ennen vuokrakauden päättymistä.

 • Pohdi, millaisia asioita arvostat autoilussa. Liisaaminen sopii erityisesti huolettomuutta ja ennakoitavuutta arvostavalle autoilijalle, sillä auton kuukausittaiset kulut ovat kiinteät.

 • Vakuutukset, vuosittaiset ajoneuvoverot ja käyttömaksut eivät yleensä kuulu leasing-sopimukseen. Joihinkin sopimuksiin vakuutukset voi kuitenkin saada mukaan, joten tarkista aina sopimuksesi palvelupaketin laajuus. Usein vaatimuksena on, että hankit autoon liikennevakuutuksen lisäksi laajan autovakuutuksen. Meiltä Fenniasta voit ottaa autovakuutuksen leasing-autollesi helposti verkosta.

Vinkit antoi Fennian tuotepäällikkö Raili Tuulas.

Tutustu Fennian autovakuutuksiin täällä.

Lue lisää

 • Kasko
 • Ajoneuvot ja liikenne
AjoneuvotAutovakuutusLiikennevakuutusArtikkeliLiikkeellä

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet