Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Fennia osallistuu Astetta alemmas -kampanjaan

Fennia osallistuu Astetta alemmas -kampanjaan ja kannustaa sähkön säästämiseen

27.10.2022

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat johtaneet energian hinnan ja sen saatavuuden ongelmiin koko Euroopassa. Tulevana talvena on siksi varauduttava ajoittaiseen pulaan sähköstä, joka voi johtaa jopa sähkönjakelun keskeytyksiin. Sähkökatkojen riskiä voidaan pienentää niin kotitalouksissa kuin yrityksissä kiinnittämällä huomiota sähkönkäyttötapoihin ja -ajankohtiin. Yhtenä käytännön tekona Fennia on päättänyt osallistua Motivan Astetta alemmas -kampanjaan energian säästämiseksi.

Kampanja on käynnistynyt lokakuussa ja kestää koko lämmityskauden ajan. Tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus.

Meidän toimenpiteitämme kampanjakumppanina:

  • Jaamme henkilöstöllemme ja vuokralaisillemme vinkkejä energiansäästöön toimistoilla ja kotona.

  • Teemme pääkonttorissamme ilmanvaihdon, lämmityksen, jäähdytyksen sekä valaistuksen optimointia ja laskemme huonelämpötilaa.

  • Vuokratuissa toimistotiloissamme teemme valikoituja energiansäästötoimenpiteitä yhdessä kiinteistönomistajien kanssa.

  • Vaihdamme toimistotilojemme valaistusta LED-valaisimiin.

Olemme aloittaneet myös varautumisen sähkönjakelun keskeytyksiin. Energiakriisin seurantaan on perustettu työryhmä, jonka tehtävänä on muun muassa kerätä tietoa ja ohjeistaa henkilökuntaa.

Henkilökohtaiset säästötoimet ja varautuminen

Astetta alemmas -kampanja haastaa myös kotitaloudet säästämään energiaa. Voit tutustua konkreettisiin vinkkeihin täällä .

Tärkeä osa kokonaisvarautumista sähkönjakelun keskeytymisiin on jokaisen henkilökohtainen varautuminen.

Pitkittyneet toistuvat sähkökatkot voivat aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät.

Viranomaiset ohjeistavat, että kotitalouksissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa. Olisi hyvä, jos kotoa löytyisi esimerkiksi vähintään kolmeksi vuorokaudeksi ruokaa, vettä ja lääkkeitä.

Lisätietoja ja ohjeita henkilökohtaisesta varautumisesta saat esimerkiksi 72 tuntia -verkkosivustolta.

Töissä FenniassaVastuullisuusUutinenFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet