Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Fennia-konsernin vakuutusmaksutulo kasvoi – matka kohti alan parasta asiakaskokemusta jatkuu

18.3.2022

Fennia-konsernin tulos oli edellisvuoden tasolla. Konserni jatkaa Tulevaisuuden Fennian rakentamista visionaan tuottaa alan paras asiakaskokemus.

Fennia-konsernin yhteenlaskettu tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja oli 108,8 miljoonaa euroa (edellisenä vuonna 116,7 milj. euroa). Konsernin vakuutusmaksutulo oli 659,9 miljoonaa euroa (630,5 milj. euroa) ja liikevaihto 966,3 miljoonaa euroa (760,0 milj. euroa). Konsernin vakavaraisuussuhde (SCR) on edelleen vahva 225,4 % (223,9 %).

– Tämän tuloksen kanssa on hyvä jatkaa Tulevaisuuden Fennia -ohjelman avulla kohti alan parasta asiakaskokemusta. Kehitämme muun muassa digitaalisia palveluitamme ja panostamme brändiimme, kulttuuriimme ja sitä kautta asiakaskokemukseemme, sanoo Fennian konsernijohtaja Antti Kuljukka.

– Olen erityisen iloinen siitä, että olemme koronapandemiasta huolimatta säilyttäneet palvelukykymme hyvällä tasolla. Siten voimme varmistaa asiakkaidemme taloudellisen turvallisuuden, Kuljukka jatkaa.

Vahinkovakuutusliiketoiminnan tulos oli ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja 84,8 miljoonaa euroa (97,5 milj. euroa). Vahinkoyhtiön vakuutusmaksutuotto kasvoi 491,6 miljoonaan euroon (459,9 milj. euroa), samalla korvausmenot nousivat 355,6 miljoonaan euroon (286,5 milj. euroa).

Henkivakuutusliiketoiminnan tulos oli ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja 29,4 miljoonaa euroa (18,5 milj. euroa). Vakuutusmaksutulo kasvoi 169,6 miljoonaan euroon (160,9 milj. euroa) ja yhtiön kaikki tuotealueet (henki,- eläke- ja sijoitusvakuutus) kehittyivät myönteisesti. Maksettujen korvausten määrä pysytteli maltillisella tasolla, ollen 106,5 miljoonaa euroa (105,7 milj. euroa).

Koko konsernin sijoitustoiminnan tulos parani merkittävästi vertailuvuodesta. Sijoitustoiminnan nettotuotto konsernissa oli 294,6 miljoonaa euroa (125,2 milj. euroa) sisältäen sijoitussidonnaisten sijoitusten tuotot. Sijoitustoiminnan nettotuotto konsernissa ilman sijoitussidonnaisten sijoitusten vaikutusta oli 87,0 miljoonaa euroa (57,2 milj. euroa).

Tulevaisuuden Fennian tähtäimessä alan paras asiakaskokemus

Fennian monivuotisessa Tulevaisuuden Fennia -uudistumisohjelmassa painotetaan tekemistä yhä enemmän myös digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämiseen.

– Digitalisaatio muuttaa jatkuvasti tapaamme asioida, ja pandemian aikana se on korostunut entisestään. Muutos vaikuttaa myös vakuuttamiseen ja asiakkaidemme odotuksiin hyvästä palvelusta, Kuljukka kertoo.

– EPSI Ratingin Vakuutus 2021 -tutkimuksen mukaan meillä on alan tyytyväisimmät yritysasiakkaat jo kolmatta vuotta peräkkäin, joten olemme oikealla tiellä. Tavoitteemme on olla ymmärrettävä vakuutusyhtiö, jolla on tulevaisuudessa ennakoivin ja huolta pitävin asiakassuhde ja -kokemus, sekä loistavat digitaaliset kyvykkyydet.

Fennia on lähtenyt rakentamaan alan parasta asiakaskokemusta yhdessä Salesforcen ja Accenturen kanssa. Liiketoiminta- ja järjestelmäkokonaisuuden rakentaminen vie useita vuosia.

– Uusi järjestelmäkokonaisuus rakennetaan puhtaalta pöydältä, ja tehty järjestelmävalinta on perinteistä vakuutusjärjestelmää joustavampi ja mukautuvampi, mikä antaa meille parhaat mahdolliset edellytykset antaa alan parasta asiakaskokemusta, Kuljukka sanoo.

– Teknologinen uudistus ei yksinään tietenkään riitä, vaan samalla meidän on panostettava henkilöstömme osaamiseen ja kulttuuriimme.

Tomi Yli-Kyyny aloittaa Fennian toimitusjohtajana kevään aikana

Fennia saa keväällä uuden toimitusjohtajan, kun konsernissa lähes 20 vuotta toimitusjohtajana työskennellyt Antti Kuljukka siirtyy uusiin haasteisiin. Toimitusjohtajaksi on valittu vakuutusalalle palaava diplomi-insinööri Tomi Yli-Kyyny. Hän aloittaa tehtävässä kevään aikana.

Caruna Networksiltä siirtyvällä Yli-Kyynyllä on yli 20 vuoden kokemus vakuutusalan johtotehtävistä. Hän on myös toiminut vuosina 2019–2021 Fennian hallituksen jäsenenä.

Liitteet

Fennia-konsernin toimintakertomus ja tilinpäätös 2021 (pdf)

Henki-Fennian toimintakertomus ja tilinpäätös 2021 (pdf)

Lisätietoja

Antti Kuljukka
konsernijohtaja
antti.kuljukka@fennia.fi

Mika Manninen
konsernin talousjohtaja
mika.manninen@fennia.fi

Fennia – yrittämistä ja elämää varten

Vakuutus tarkoittaa valmistautumista tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Me Fennialla tarjoamme vahinko-, henki-, eläke- ja säästövakuuttamisen palveluita. Olemme aina täydellä sydämellä mahdollistamassa sitä, että sinä voit kokeilla ja yrittää. Kun sinä kehityt, me kehitymme mukana.

TiedoteFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet