Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Koti ja omaisuus
  • Kotini on asumiskelvoton

Kotini on asumiskelvoton

Hae korvausta Oma Fenniassa

Jos kotisi on asumiskelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, voit saada korvausta ylimääräisistä kohtuullisista asumis-, muutto- ja varastointikuluista.

Jos asut kerros- tai rivitalossa, tarvitset vahinkokäsittelyä varten kartoitusraportin, josta ilmenee vahingon syy ja laajuus. Kartoitusraportin saat isännöitsijältäsi.

Kun olet ilmoittanut vahingosta Oma Fenniassa, me selvitämme, onko sinun mahdollista saada korvausta ylimääräisistä asumiskuluista.

Mikäli ylimääräiset kulut ovat korvattavia, autamme sinua tarvittaessa sijaisasunnon hankinnassa. Voit täyttää sijaisasuntohakemuksen valmiiksi täällä . Voit myös itse hankkia sijaisasunnon ja sopia kanssamme kertakorvauksesta.

Millaisia ylimääräisiä asumiskuluja kotivakuutus korvaa?

Vakuutuksesta korvataan Fennian etukäteen hyväksymät kohtuulliset ja välttämättömät ylimääräiset asumiskulut silloin, kun vakinaista asuntoa ei voida käyttää korvattavissa olevan vahingon vuoksi. Ylimääräiset asumiskulut korvataan vain, jos vakinaisen asunnon käyttäminen ei ole mahdollista kohtuuttoman haitan takia. Korvattavia kuluja ovat ylimääräiset asunnon ja varastoinnin vuokrauskulut sekä irtaimiston siirtoon liittyvät kuljetuskulut.

Millaisia ylimääräisiä asumiskuluja kotivakuutus ei korvaa?

Vahingon syy määrittää sen, voitko saada korvausta ylimääräisistä asumiskuluista. Vakuutus ei korvaa esimerkiksi taloyhtiön ennalta suunnitellusta remontista aiheutuvaa asumisen keskeytymistä. Jos rakennuksen rakenteet kastuvat pesutilan vesieristyksen puutteiden takia, korjaustöiden aikaisia ylimääräisiä asumiskuluja ei korvata.

Ylimääräisinä asumiskuluina ei korvata muita kuluja kuin vakuutusehdoissa mainitut kulut. Esimerkiksi ylimääräisiä matka- tai ruokailukustannuksia ei korvata.

Lisätietoja

Jos tarvitset apua, soita vahinkopalveluumme 24/7.

Fennian Taloapu 24h

Lisää aiheesta

Salkku

Työnantajan tai yrittäjän vakuutuksesta korvattava tapaturma tai sairaus

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet