Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia stöder mindre bemedlade barnfamiljer med en julgåva
Vi stödjer barnen i Finland julen 2023.

Fennia stöder mindre bemedlade barnfamiljer med en julgåva

15.12.2023

Fennia donerar även i år ett belopp som ges som personalens julgåva till välgörande ändamål. Den här gången valde Fennia-medarbetarna att ge julgåvan till Rädda Barnen rf.

Rädda Barnen hjälper mindre bemedlade barnfamiljer genom att förse dem med mathjälp och stöd för hobby- och läromedel. Dessutom förebygger Rädda Barnen marginalisering bland barn och unga genom att erbjuda barn från familjer i ett utmanande livsskede bland annat samtalsstöd via internet, stödpersoner och stödfamiljer.

– I Finland lever över 120 000 barn i mindre bemedlade familjer och antalet befaras öka. Familjerna har till och med brist på mat. De senaste årens kriser har försvagat de ungas framtidstro och ökat ångesten. Det uppskattas att 3–10 procent av unga riskerar att marginaliseras, säger Johanna Mäkelä, teamledare för medelanskaffning från företag på Rädda Barnen rf.

Fennias personal valde efter omröstning julgåvans mottagare.

– Rädda Barnen gör ett värdefullt arbete för en bättre framtid för barnen. Det är med stor glädje som vi är med och stöder det här arbetet med vår julgåva, säger Anne Perälä, kommunikationsdirektör på Fennia.

– Vi är tacksamma för förtroendet. Vi vill varmt tacka Fennia för att de stöder vår verksamhet, säger Mäkelä.

Tidigare år har Fennia gett julgåvan bland annat till Mieli rf, Cancerstiftelsen och Hope ry.

AnsvarNyhetVälbefinnande

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor