Perjantai 13. on taas Tapaturmapäivä

Tapaturmapäivä 13.10.2017

Perjantaina 13. lokakuuta vietettävä Tapaturmapäivä kiinnittää suomalaisten huomion tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn. Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona tapaturmaa. Monen taustalla vaikuttaa kiire.

Suomen tapaturmakuolleisuus on Euroopan korkeimpia. Vuonna 2015 tapaturman seurauksena Suomessa kuoli 2399 ihmistä. Suurin osa kuolemaan johtaneista tapaturmista sattui kotona ja vapaa-ajalla.

Tänä vuonna Tapaturmapäivänä puhutaan eritoten kiireestä, ja kuinka se vaikuttaa monen tapaturman taustalla, niin töissä, kotona kuin liikenteessä. Kiireestä johtuvia tapaturmia voi ehkäistä esimerkiksi varaamalla tarpeeksi aikaa työtehtäviin ja paikasta toiseen siirtymiseen.

Työterveyslaitoksen tietojen mukaan joka toinen kokee kiirettä töissään hyvin tai melko usein. Työtapaturmista lähes joka toinen sattuu kiireessä. Kiireen ehkäisy sopii teemaksi työpaikoille, sillä töissä koettu kiire ja kireä työtahti ovat tuttuja asioita monelle. Työn hyvä suunnittelu ja selkeät tavoitteet vähentävät kiireen tuntua.

Mikä on Tapaturmapäivä?

Tapaturmapäivää on vietetty jo vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Tavoitteena on kiinnittää huomiota keinoihin, joilla voidaan välttää arkisia vaaratilanteita ja vähentää tapaturmia. Tapaturmapäivä järjestetään lukuisten tapaturmien torjunnan parissa työskentelevien tahojen yhteistyönä.

Tapaturmapäivän sivuilla on vapaasti ladattavissa julisteita, bannereita ja muuta kampanjamateriaalia esimerkiksi työpaikkojen käyttöön. Sivuilla voit myös katsoa videot liikenne- ja työturvallisuudesta sekä kodin ja vapaa-ajan turvallisuudesta.

Tapaturmapaiva.fi

13.10.2017

 Tulosta