Hyppää sisältöön
Fennia.fi
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
  • Etusivu
  • Ajankohtaista
  • Fennia ja S-Pankki ovat saaneet päätökseen Fennia Varainhoito -yrityskaupan

Fennia ja S-Pankki ovat saaneet päätökseen Fennia Varainhoito -yrityskaupan

3.8.2020

Fennia ja S-Pankki ovat saaneet onnistuneesti päätökseen yrityskaupan, jossa pankki ostaa Fennia-konsernin varainhoito- ja kiinteistösijoituspalvelut. Fennia keskittyy jatkossa entistä voimakkaammin ydinliiketoimintaansa. Kauppa nostaa S-Pankin yhdeksi Suomen merkittävimmistä kiinteistövarainhoitajista.

Fennia ja S-Pankki ovat saaneet päätökseen yrityskaupan, jossa vakuutuskonserni Fennian varainhoito- ja kiinteistösijoituspalvelut siirtyvät S-Pankin omistukseen.

Fennia Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiö Fennia Kiinteistöt Oy liitetään osaksi S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoimintaa. Kauppa julkistettiin 20.5.2020, ja Finanssivalvonta sekä Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyivät sen heinäkuussa.

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että Fennia Varainhoito ja Fennia Kiinteistöt ovat löytäneet hyvän kodin S-Pankista. Meidän on nyt aika keskittyä entistä voimakkaammin ydinliiketoimintaamme, jotta voimme strategiamme mukaisesti olla tulevaisuudessa vakuutusalan asiakaslähtöisin toimija. Olemme keskellä suurta uudistumisprosessia, Tulevaisuuden Fennia -hanketta, jonka myötä voimme vastata asiakkaidemme, henkilöstömme ja yhteistyökumppaneidemme tarpeisiin muuttuvassa toimintaympäristössä", Fennian konsernijohtaja ja Fennia Varainhoidon hallituksen puheenjohtaja Antti Kuljukka sanoo.

”Me S-Pankissa haluamme mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle. Huolehdimme jo satojen tuhansien suomalaisten sijoituksista rahastojemme avulla ja tämä kauppa auttaa meitä tuottamaan lisää hyödyllisiä palveluita asiakkaillemme – olivatpa he sitten institutionaalisia sijoittajia, yksityispankkiasiakkaita tai ensimmäistä kertaa elämässään sijoittavia mikrosäästäjiä”, S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula sanoo.

Ylihurulan mukaan yrityskauppa on hyvä osoitus siitä, että S-Pankilla on kykyä ja halua hyödyntää mahdollisuudet kasvuun. S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminnan johtaja Hanna Porkka kertoo olevansa innoissaan kaupasta.

”Minulla on ilo toivottaa tervetulleiksi S-Pankkiin monia uusia osaavia kollegoita. Heillä on ainutlaatuista osaamista varainhoidossa ja erityisesti kiinteistösijoittamisessa sekä kiinteistörahastoissa”, Porkka sanoo.

Fennialta ostetuissa yhtiöissä työskentelee noin 40 ammattilaista, joista merkittävä osa siirtyy vanhoina työntekijöinä S-Pankkiin, loput henkilöstöstä jää Fennia-konserniin.

Kaupan myötä Fennian kiinteistörahastot siirtyvät S-Pankille. S-Pankki pyrkii tuomaan rahastot verkkopankkiinsa mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Antti Kuljukka, konsernijohtaja, Fennia-konserni, antti.kuljukka@fennia.fi
Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki, pekka.ylihurula@s-pankki.fi
Hanna Porkka, johtaja, Varallisuudenhoitoliiketoiminta, S-Pankki, hanna.porkka@s-pankki.fi

Jaa

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja