Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Ajoneuvot ja liikenne
 • Ajoneuvoni vaurioitui ulkomailla

Ajoneuvoni vahingoittui ulkomailla

Jos ajoneuvosi Fenniakaskon vakuutusyhdistelmään sisältyy kolarivakuutus, Fenniakaskon vakuutukset ovat eräin poikkeuksin voimassa Euroopan talousalueella (ETA) sekä Euroopan talousalueen ulkopuolisissa Green Card (vihreä kortti) -sopimusmaissa. Vakuutukset ovat voimassa myös kuljetuksissa näiden maiden välillä. Vakuutus ei ole voimassa Venäjällä, Valko-Venäjällä, Iranissa tai Kosovossa.

Jos ajoneuvosi vakuutusyhdistelmään ei sisälly kolarivakuutusta (osakasko), Fenniakaskon vakuutukset ovat voimassa vain Pohjoismaissa. Laaja vuokra-autovakuutus korvaa vuokra-auton kulut vain Suomessa, jos matkan keskeytymisen syynä on tekninen vika.

Näin toimit vahinkopaikalla

 1. Pyydä vastapuolta esittämään ajokortti, ajoneuvon tiedot ja vakuutustiedot.

 2. Tee vahinkoilmoitus yhdessä vastapuolen kanssa, ota kopio itsellesi. Ota ylös myös mahdollisten silminnäkijöiden yhteystiedot.

 3. Epäselvissä tilanteissa kannattaa kutsua paikalle poliisi.

 4. Ota kuvia vahinkopaikalta sekä vaurioista.

Fennian Autoapu 24h

Fennian Autoapu 24h -palvelu on apunasi silloin, kun vahinko sattuu. Autoapu 24h auttaa selviämään vahingosta sekä Suomessa että ulkomailla. Tilaa hinaus- tai tiepalvelu joko netin kautta tai soittamalla.

Minne ja miten teet vahinkoilmoituksen?

 1. Jos kyseessä on omalle ajoneuvollesi sattunut vahinko tai olet itse syyllinen liikennevahinkoon, voit tehdä vahinkoilmoituksen joko Oma Fennia -verkkopalvelussamme tai soittamalla Fennian Autoapu 24h numeroon +358 10 503 2001.

 2. Jos olet syytön osapuoli ja vahinko on sattunut EU-maassa, voit hakea korvausta suoraan vastapuolen vakuutusyhtiön Suomen korvausedustajalta tai käyttää omaa kaskoa. Fennia auttaa korvausedustajan selvittämisessä sekä hakee kaskon perusteella korvatut kulut takaisin syyllisen osapuolen vakuutusyhtiöltä, jos se on mahdollista. Kaskon käyttö on yleensä nopein tapa saada auto korjautettua.

Lisää aiheesta

Ajoneuvot ja liikenne

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet