Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Reaaliaikainen laskutus tuo ennustettavuutta liiketoiminnan johtamiseen

Reaaliaikainen laskutus tuo ennustettavuutta liiketoiminnan johtamiseen

20.10.2020

Fennian työtapaturmavakuutuksen reaaliaikainen laskutus on tuonut lisää ennustettavuutta päiväkotiketju Ankkalammen liiketoiminnan johtamiseen.

Vuoden vaihteesta lähtien vakuutusyhtiöt ovat voineet hyödyntää tulorekisteriä ja työnantajien sinne syöttämiä palkkatietoja. Olemme Fennialla tarttuneet heti tähän mahdollisuuteen ja tarjoamme yritysasiakkaillemme työtapaturmavakuutuksen reaaliaikaisen laskutuksen. Muutos helpottaa paitsi yritysten vakuutuslaskujen seurantaa, myös mahdollistaa kassavirran ennakointia.

– Työtapaturmavakuutuksen reaaliaikaisen laskuttamisen ansiosta kassavirran lukujen ennustettavuus on parantunut Ankkalammessa, kertoo Oy Ankkalampi-Ankdammen Ab:n talous-ja henkilöstöjohtaja Nina Lampén.

Lomakkeiden täyttely on lakannut

Ankkalampi on yksityinen, vuonna 2010 avattu päiväkotiketju, jonka 23 toimipistettä sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

– Lähtökohtanamme on toiminnallinen kaksikielisyys ja pienet päiväkotiryhmät. Ammattitaitoinen henkilökunta, tyytyväiset asiakkaat ja turvallinen, kodinomainen ympäristö lapsille ovat arkemme kulmakiviä, kertoo Lampén.

Vuonna 2019 käyttöönotettu tulorekisteri on helpottanut Lampénin mukaan Ankkalammen HR:n ja palkanlaskijan työtä.

– Moninkertainen raportointivelvollisuus on poistunut. Meidän tarvitsee nykyisin ilmoittaa palkkatiedot vain yhden kerran ja ne menevät kätevästi sähköisesti perille kaikille tarvittaville tahoille.

Nyt kun vakuutusyhtiötkin ovat päässeet käyttämään tulorekisteriä, on Lampénin mukaan erilaisten lomakkeiden täyttely lakannut lähes täysin.

Tasauslaskuja ei enää tarvita

Fenniassa tulorekisterin käyttöönotto nähtiin mahdollisuutena palvella asiakkaita entistä paremmin. Reaaliaikainen laskutus hyödyntää asiakkaan tulorekisteriin ilmoittamia palkkatietoja niin, että työtapaturmavakuutuksen laskut perustuvat ajantasaiseen tietoon, eikä aiemmin käytössä olleita tasauslaskuja enää tarvita.

– Voin luottaa laskujen perustuvan oikeaan tietoon. Tasauslaskuille ei ole enää tarvetta, sillä tilikauden aikana maksetut laskut perustuvat ajantasaiseen tietoon, Lampen sanoo

Ennen reaaliaikaista laskutusta Lampénin on pitänyt itse ennustaa, minkä suuruinen tasauslasku on tulossa ja varmistaa, että menot ovat katettavissa silloin, kun lasku saapuu. Viime vuoden tasauslasku saapui elo–syyskuun vaihteessa, yli puoli vuotta edellisen tilikauden päättymisen jälkeen. Se on vaatinut ennakointia ja hyvää kassanhallintaa.

– Nyt lasku on joka kuukausi helpommin arvioitavissa, joten kassavirran ennustaminen on vaivattomampaa. Tilinpäätöksessä ei tarvitse tulevaisuudessa sen suuremmin miettiä onko velkaa vaiko saamista kirjattavana, kun vuosi on menty toteutuneiden kulujen mukaan.

Lue lisää

Työntekijöiden vakuutuksetTyöturvallisuusYrityksen vakuutuksetArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet