Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sairaus ja tapaturma
  • Työnantajan tai yrittäjän vakuutuksesta korvattava tapaturma tai sairaus

Työnantajan tai yrittäjän vakuutuksesta korvattava tapaturma tai sairaus

FenniaHoitaja

FenniaHoitaja on sairaanhoitaja, joka neuvoo terveyshuolissa ja varaa ajan hoitoon. FenniaHoitaja on apunasi kaikissa sairauksiin ja tapaturmiin liittyvissä kysymyksissä joka päivä klo 7–23 – olitpa työntekijä tai yrittäjä.

Jos olet työntekijä, ilmoita tapaturmasta viipymättä myös työnantajallesi.

Jos sinulle on syntynyt kuluja

Jos maksoit lääkärikäyntisi itse tai sinulle on aiheutunut muita kuluja (esim. matkakulut), täytä jatkokululomake Oma Fenniassa. Säilytä tositteet itselläsi, pyydämme niitä tarvittaessa.

Voit myös tiedustella aiemmin ilmoitetun vahingon käsittelystä tai täydentää ilmoitustasi soittamalla meille ma–ti klo 9–17 ja ke–pe klo 9–16.

Mitä työntekijän tai yrittäjän vakuutukset korvaavat?

Työnantajan ottama pakollinen työajan vakuutus korvaa ensisijaisesti työssä tai työmatkalla tapahtuneet henkilövahingot sekä ammattitaudit. Yrittäjälle sattuneita henkilövahinkoja korvataan Yrittäjän tapaturmavakuutuksesta.

Yrittäjä voi vakuuttaa itsensä ja työntekijät myös vapaaehtoisilla vapaa-ajan tapaturma- ja sairausturvavakuutuksilla.

Yllä mainitut vakuutukset korvaavat muun muassa sairaanhoitokuluja, matkakuluja, ansionmenetystä, kuntoutuskuluja, työkyvyttömyyseläkettä, hoitotukea, hautausapua ja perhe-eläkettä.

Työnantajan toimintaohjeet

Jos yrityksenne käytössä on FenniaHoitajan vahinkoilmoittaminen, käy täydentämässä FenniaHoitajan esitäyttämä vahinkoilmoitus yritysten Oma Fenniassa.

Jos yrityksenne käytössä ei ole FenniaHoitajan vahinkoilmoittamista, käy tekemässä tapaturmailmoitus yritysten Oma Fenniassa.

Jos sinulla ei ole tunnuksia yritysten Oma Fenniaan tai olet entinen Folksamin asiakas, täytä vakuutustodistuslomake.

Työnantaja, ota käyttöön vahinkoilmoittaminen FenniaHoitajan kautta

Kun otat käyttöön vahinkoilmoittamisen FenniaHoitajan kautta, työnantajan tarvitsee vain täydentää FenniaHoitajan esitäyttämä tapaturmailmoitus Oma Fenniassa.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ma–pe 9–16.30, jos haluat ottaa käyttöön FenniaHoitajan vahinkoilmoittamispalvelun.

Vakavat henkilövahingot

Fennian vahinkomestarit on palvelu vakavista henkilövahingoista selviytymiseen. Vahinkomestarit hoitavat vahinkoa tiiviissä yhteistyössä hoitolaitosverkoston, työnantajan, työterveyshuollon ja vahingoittuneen kanssa vahingon sattumisesta aina työhönpaluuseen asti.

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa Fennia-konsernistaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia-konserni
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussa